Προσωπικό και ασθενοφόρα έστειλε πριν 3 εβδομάδες στην Αθήνα το ΕΚΑΒ της Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη αυτή η ενέργεια τους έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε ότι “Πράγματι πρόκειται για μια εξέλιξη που μας βρήκε ….άφωνους. Πριν από 3 εβδομάδες περίπου στείλαμε προσωπικό στην Αθήνα και θεωρούμε ότι αυτό ήταν τελικά ένα λάθος μια και τα επιδημιολογικά δεδομένα της γεωγραφικής μας ενότητας είναι τελείως διαφορετικά.

Αν υπολογίσουμε το ότι υπάρχουν συνάδελφοι σε αναστολή καταλαβαίνουμε ότι αμέσως φαίνεται ξεκάθαρα ότι η απώλεια συναδέλφων σε άλλους τομείς πλην της Καβάλας ουσιαστικά δημιουργεί πρόβλημα και δεν επαρκούμε….

Αν έρθουν την Κυριακή καλώς, αλλά ίσως ελέω της κατάστασης στην Αθήνα να πάρουν και παράταση. Πάντως εμείς είμαστε 38 άτομα, την άλλη εβδομάδα δεν ξέρω πόσοι θα είμαστε μια και τελειώνει για κάποιους συναδέλφους το πιστοποιητικό νόσησης που είχαν και επέστρεψαν στη δουλειά και δεν είχαν κάνει τον εμβολιασμό.

Είχαν νοσήσει, είχαν επιστρέψει και δεν ξέρω τώρα τι θα γίνει. Είναι 38 σήμερα, από εβδομάδα δεν ξέρω τι θα ισχύσει”.

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει και με όσους θα βγουν σε αναστολή. “Εμείς θέλουμε και συνέχιση και αναφορά στην κινητοποίηση γιατί δεν σταματήσαμε ούτε μια μέρα. Κάνουμε αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές από και προς το Νοσοκομείο και έτσι εξασφαλίσαμε ότι θα έχουμε όλες τις δυνάμεις τώρα που είναι αυξημένη η κίνηση.

Δυστυχώς κανείς μέχρι τώρα ούτε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας που έχει ενημερωθεί δεν έχει κάνει κάτι έστω και αν στα περισσότερα νοσοκομεία έχει δοθεί η λύση και βρέθηκε προσωπικό για να καλύψει κενά.

Εδώ φαίνεται ότι όλα είναι θέμα διοικητή Νοσοκομείου ο οποίος δεν παίρνει την πρωτοβουλία για να εξασφαλίσει την μεταφορά των ασθενών για επανεξέταση στο νοσοκομείο ή άλλη παρόμοια ενέργεια. Παλαιότερα αυτό γινόταν και τώρα δεν γίνεται με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται. Εμείς δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο ο οποίος παίρνει τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ αλλά δεν είναι ο δικός μας ρόλος αυτός. Δουλειά του ΕΚΑΒ είναι να πηγαίνει στα επείγοντα. Γι αυτό και για άλλους 3 μήνες θα συνεχίσουμε την κινητοποίηση μας μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο για το ΕΣΥ και για τους ασθενείς” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΚριτική στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας από τον Σωτήρη Παπαδόπουλο για την έλλειψη αντίδρασης στο κλείσιμο της Eurobank
Επόμενο άρθροΜια πολιτισμένη κοινωνία οφείλει να έχει ως πρωταρχικό της μέλημα τη διαφύλαξη της παιδείας ως πολύτιμο θεμέλιο της