img_0647.jpeg
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, για να συζητηθεί η απόφαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας να διαθέσει, μέσω των Εμπορικών Συλλόγων, πίστωση για την υλική βοήθεια των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της παράταξης «Αγωνιστική Συσπείρωση», αρνήθηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα που πρότεινε η παράταξη με έωλες και αβάσιμες προφάσεις.
Η πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» είχε ως εξής:Αιτία της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι, που εξαπέλυσαν, λόγω ανταγωνισμών, οι Η.Π.Α., το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και η Ρωσία, στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Είναι αυτονόητο το δικαίωμα των θυμάτων πολέμων και επεμβάσεων, να αναζητήσουν μία ασφαλέστερη ζωή σε άλλες χώρες, παρότι οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει ο κάθε λαός στη χώρα του αγωνιζόμενος για ένα καλλίτερο αύριο, χωρίς πόλεμο, φτώχεια, προσφυγιά.

Η κατάσταση οξύνεται το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την αντιπαράθεση Ρωσίας – Τουρκίας, την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η ανάμειξη αυτή, αξιοποιεί ως πρόσχημα το προσφυγικό, αλλά ουσιαστικά προετοιμάζει νέες επεμβάσεις σε άλλες χώρες της περιοχής. Μία τέτοια εξέλιξη θα οξύνει τις προσφυγικές ροές. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει τη συμφωνία της για ανάμειξη ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο. Να μην παραχωρήσει καμία διευκόλυνση που θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση επεμβάσεων και πολέμων. Επίσης, να αποσύρει τη στήριξή της στις αποφάσεις της Ε.Ε., που μαζί με τη συνθήκη Σένγκεν και τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα, παρά τη θέλησή τους.

Η τελευταία απόφαση της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. της 19ης Φεβρουαρίου αναπαράγει τα ίδια αδιέξοδα, που είναι τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες, οι δυνάμεις καταστολής και τα δακρυγόνα, τα πλαφόν και οι ποσοστώσεις ακόμα και σε πρόσφυγες. Τέτοιες αποφάσεις δίνουν το «πράσινο φως» σε κράτη, όπως η Αυστρία και άλλα, που με απαράδεκτες ενέργειες κλείνουν τα σύνορα.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρχει λύση, ή ανακούφιση του προβλήματος, όσο συνεχίζονται οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι στην περιοχή και ισχύουν οι αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εμπορικού Συλλόγου συμφωνεί με τη δραστηριοποίηση των Εμπορικών Συλλόγων, ύστερα από απόφαση της Ε.Σ.Ε.Ε., για την υλική στήριξη των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα καταγγέλλει και απαιτεί την αναίρεση των συμφωνιών που οδηγούν στον εγκλωβισμό τους στη πατρίδα μας.

 

Λύση επωφελής για τους πρόσφυγες και τον λαό μας αποτελεί:

Η απευθείας, ασφαλής μεταφορά τους από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από τα ελληνικά νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε. και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα. Αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, που εκτός ότι προσβάλει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, είναι απαράδεκτη και εγκυμονεί τον κίνδυνο εμπλοκής σ’ ένα γενικευμένο πόλεμο.

Να αναγνωριστούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του πρόσφυγα και του αιτούντος άσυλο, για όλες τις εθνικότητες που αναγνωρίζει ο Ο.Η.Ε. ότι έχουν το προσφυγικό προφίλ, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι Αφγανοί πρόσφυγες. Να σταματήσουν τα αστυνομικά μέτρα καταστολής προσφύγων στα σύνορα με το κλείσιμό τους, όπως συμβαίνει σήμερα στην Π.Γ.Δ.Μ. και σε άλλες χώρες. Να σταματήσει η επιβολή πλαφόν στις αιτήσεις ασύλου με βάση τις ποσοστώσεις που αποφάσισε η Ε.Ε., πρακτική κατάφωρα αντίθετη με το προσφυγικό δίκαιο.

Ενίσχυση των υποδομών, του προσωπικού διάσωσης, υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή Μ.Κ.Ο. Δημόσιοι, αξιοπρεπείς χώροι προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, της Σένγκεν, της Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε. Καμία συμμετοχή, ή εμπλοκή, της Ελλάδας, καμία διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων στους πολέμους και τις επεμβάσεις που, ανάμεσα στα πολλά δεινά για τους λαούς, ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και ξεριζωμένους.

Προηγούμενο άρθροΣήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδόματα του ΟΓΑ
Επόμενο άρθροΠάτρα: Η ιδιαίτερη παραγγελία που κάνει θραύση στο διαδίκτυο – Οι προτιμήσεις του πελάτη (Φωτό)!