6 κορίτσια από το Αφγανιστάν που διαμένουν στην δομή φιλοξενίας Ασημακοπούλου συνδύασαν τη ζωγραφική με τη μουσική και δημιούργησαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, το οποίο πλέον φιλοξενείται στην αίθουσα ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Με όχημα την αγάπη τους για τη μουσική τα κορίτσια εμπνεύστηκαν 17 ξεχωριστούς πίνακες. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, Γιάννη Κακάρα στο χώρο του σχολείου, να συζητήσουν μαζί του και να δωρίσουν τα έργα τους. Στόχος αυτής της κίνησης ήταν να εμπνεύσουν τους μαθητές, να ομορφύνουν το χώρο, αλλά και ν’ αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.

«Οι ζωγραφιές των παιδιών θα είναι πάντα εδώ να μας θυμίζουν την παρουσία τους στην πόλη μας. Και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό», είπε ο κ. Κακάρας, υπενθυμίζοντας στα παιδιά του σχολείου την αξία της προσφοράς και της συνεργασίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με τη Solidarity Now. Ο ΔΟΜ υποστηρίζει τις Ελληνικές αρχές στη διαχείριση της Δομής με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προηγούμενο άρθροΑναλυτική ενημέρωση για τον καιρό απο το meteokav
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το έργο σύνδεσης του Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας με το αποχετευτικό δίκτυο