Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας συνεχίζει να συνεδριάζει με μικτό τρόπο, δια ζώσης και εξαποστάσεως. Ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και αναμένουν νέες εντολές για εξ ολοκλήρου δια ζώσης συνεδριάσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι “Δεν έχει αλλάξει κάτι. Αυτό που ισχύει είναι η τελευταία εγκύκλιος η οποία ορίζει ότι σύμφωνα με τα τετραγωνικά του κάθε χώρου μπορούν να προσέρχονται οι σύμβουλοι και το όριο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 19 άτομα! Και πάντα σε κάθε συμβούλιο έρχονται και αρκετοί σύμβουλοι δια ζώσης γιατί οι συνεδριάσεις μας είναι μικτές. Είναι και δια ζώσης είναι και με τηλεδιάσκεψη!

Όσο για την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής επειδή τα μέλη της είναι 9 δεν υπάρχει θέμα. Δεν έχει αλλάξει κάτι”.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Στην συνέχεια ο κ. Πεφάνης σημείωσε ότι “Το τι ισχύει στις συνεδριάσεις των οργάνων ορίζεται με νόμο. Επομένως κάνουμε αυτό που ο νόμος λέει και αναμένουμε να δοθεί το πράσινο φώς, να δοθεί κάποια εγκύκλιος που να μας επιτρέπει να κάνουμε συνεδριάσεις δια ζώσης.

Θεωρώ ότι σύντομα θα γίνει αυτό μια και την 1η Ιουνίου καταργούνται οι μάσκες από εσωτερικούς χώρους. Βέβαια παραμένουν οι επιφυλάξεις και όλοι μας βέβαια θέλουμε επιστροφή στην κανονικότητα. Απλά πρέπει ο νόμος να μας επιτρέψει να το κάνουμε.

Πάμε ζωντανά ενώ τα πνεύματα οξύνονται και θα οξύνονται λογικά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Νομίζω ότι θα βλέπουμε εικόνες μη καλές. Αυτό νοιώθω και απλά ελπίζω να μην διαψευστώ”.

Προηγούμενο άρθρο“Αναμένουμε μια καλή τουριστική χρονιά” δηλώνει ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Πάρις Παρασχούδης
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρα Ποϊραζίδου: “Από την προηγούμενη Τετάρτη, αποτελώ παρελθόν για το Πολυκοινωνικό”