Ιωσηφίδου-778x445

Ένα κλειστό γυμναστήριο στα ανατολικά της πόλης πρόκειται να ανεγείρει ο Δήμος Καβάλας μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης «Δημωφέλεια» με το 1,5 εκ ευρώ που εισέπραξε από τον ΟΛΚ για την απαλλοτρίωση της έκτασης στο Εσκί Καπού, όπως έκανε γνωστό η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης. Το έργο θα γίνει στα ανατολικά της πόλης στην περιοχή του γηπέδου «Ανθή Καραγιάννη».

Στις δηλώσεις της η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «η δήμαρχος το είπε την Τρίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πεποίθηση της δημάρχου είναι τα χρήματα αυτά να ενταχθούν στο πλαίσιο του αθλητισμού παιδιών και πολιτών που γυμνάζονται και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού θα συμπλήρωνα εγώ. Επειδή τα χρήματα είναι στα ταμεία της «Δημωφέλεια» ο σκοπός και η υλοποίηση του έργου πρέπει να είναι στο πλαίσιο του καταστατικού και των σκοπών του που ορίζει η «Δημωφέλεια». Τα χρήματα θα πάνε σε ένα μεγάλο έργο που θα μείνει στην περιοχή μας. Ουδέποτε είπα ότι τα χρήματα θα πάνε σε εκδηλώσεις, φυσικά θα πάνε σε μεγάλο έργο. Επιπλέον η «Δημωφέλεια» ζητάει από το Δήμο Καβάλας να μεταφερθεί και κάποιο άλλο ακίνητο ιδιοκτησίας του δήμου στη «Δημωφέλεια» προκειμένου να γίνουν οι μελέτες και να αξιοποιηθεί ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο του δήμου».

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ

Ερωτηθείσα η κ. Ιωσηφίδου σε ποιο χώρο θα γίνει το νέο κλειστό γυμναστήριο διευκρίνισε πως θα γίνει στην ανατολική πλευρά της Καβάλας. «Ο χώρος πρέπει να είναι δημοτικός, οπότε η δήμαρχος είχε δώσει εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία να εντοπίσει ακίνητο δημοτικό από την πλευρά αυτή και πραγματικά εντοπίστηκε ακίνητο δημοτικό κοντά στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Εννοείται ότι γίνονται οι απαραίτητες έρευνες από το Δήμο Καβάλας, για το ακίνητο αυτό. Σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις θα αποφασιστεί να μεταφερθεί κατά κυριότητα στη «Δημωφέλεια», θα γίνουν οι απαραίτητες μελέτες κόστους, γιατί θα πρέπει το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ να επαρκεί για να γίνει αυτό το έργο, επομένως θα γίνουν οι αντίστοιχες μελέτες κόστους κατασκευής και φυσικά και βιωσιμότητας. Διότι θα πρέπει οποιαδήποτε επένδυση να μπορεί να εισφέρει και κάποιο αντάλλαγμα στη «Δημωφέλεια». Το οποιοδήποτε έργο θα έχει μέσα και τέτοιου είδους κατασκευές, υποδομές, προκειμένου να υπάρχει και κάποιο μίσθωμα. Οι πρώτες σκέψεις είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυλικείο αλλά όχι μόνο. Ή και κατάστημα πώλησης ειδών που να έχουν σχέση με τη δράση του συγκεκριμένου έργου, όπως με αθλητικά είδη, ώστε να υπάρχει μια επιστροφή του τιμήματος προκειμένου να είναι και βιώσιμη η οποιαδήποτε επένδυση. Θα εξεταστούν όλα αυτά τα ζητήματα για να μην υπάρχει αντίστοιχο θέμα στη «Δημωφέλεια», θα γίνουν όλες οι απαραίτητες μελέτες» τόνισε καταληκτικά η κ. Ιωσηφίδου.
← Για εμμονή της Εγνατίας Οδού Α.Ε. να κατασκευάσει τον οδικό άξονα Ε61 Καβάλας – Δράμας χωρίς σωστή μελέτη  κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Μουριάδης
Την ερχόμενη εβδομάδα η ασφαλτόστρωση στην οδό Ομονοίας στο πλαίσιο της αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης →
Αφήστε μια απάντηση
Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλιο

Όνομα *

Ηλ. διεύθυνση *

Ιστότοπος

Ο καιρός στην Καβάλα
Kavala
15°
overcast clouds
Υγρασία: 98%
Άνεμος: 6m/s Α-ΒΑ
Ανώτερη 16 • Κατώτερη 13
12°
ΠΑ
12°
ΣΑ
14°
ΚΥ
14°
ΔΕ
15°
ΤΡ
Weather from OpenWeatherMap

Προηγούμενο άρθροΗ νέα Έδρα της UNESCO στο ΤΕΙ Α.Μ.Θ
Επόμενο άρθροΧρηματοδότηση δυο ερευνητικών προγραμμάτων στο ΤΕΙ Καβάλας από ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και ΒΦΛ