Διακοπή υδροδότησης πραγματοποιήθηκε στην Κηπούπολη για να επιδιορθωθεί το παλιό δίκτυο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη τοποθετήθηκε ένας σταθμός ελέγχου πίεσης.

Συγκεκριμένα χθες το πρωί είπε ότι «τρέχουν παράλληλα δύο μεγάλα έργα στην Καβάλα τα οποία θα υδροδοτούν όλη την πόλη για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Τρέχει το εμβληματικό έργο που κατασκευάζονται δίκτυα όπου υπήρχε παλιό και μπαίνει νέο για να μπει σε λειτουργία. Επίσης, όπου είχαν κατασκευαστεί παλιότερα νέα δίκτυα και είναι σε λειτουργία παράλληλα και τα δύο, προχωράμε σε ακυρώσεις του παλιού δικτύου και θα μείνει σε λειτουργία μόνο το νέο.

Η διακοπή γίνεται στο πλαίσιο του έργου τηλε-έλεγχος, τηλεχειρισμός και έλεγχος διαρροών. Θα μπει στη συμβολή των οδών Ιοκάστης, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Σοφοκλή Βενιζέλου ένας τοπικός σταθμός ελέγχου και ρύθμισης πίεσης, ώστε να ελέγξουμε τις πιέσεις στα χαμηλά. Γι’ αυτό θα κοπεί ένας κεντρικός αγωγός σε δύο κομμάτια, για να τοποθετηθεί αυτός ο σταθμός που θα υδροδοτεί τρεις περιοχές, την Κηπούπολη, την Αγία Παρασκευή και το Βύρωνα. Οι εργασίες γίνονται από το πρωί, θα γίνει διακοπή και φροντίζουν οι εργαζόμενοι να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.. Θα τοποθετηθούν τα προκατασκευασμένα κομμάτια και ελπίζω να μπορέσουμε να υδροδοτήσουμε πιο μπροστά τις περιοχές (σ.σ. χθες)».

ΤΕΣΤ ΠΙΕΣΗΣ

Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα θα γίνει τεστ πίεσης στο νέο δίκτυο που κατασκευάζεται στην περιοχή της Κηπούπολης. Ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί εκεί εδώ κι ένα χρόνο και προχωράει με καλούς ρυθμούς. Είναι λίγο πίσω οι αποκαταστάσεις αλλά, πλέον, που άνοιξαν τα ασφαλτικά θα γίνουν κι αυτά. Νομίζω ότι είναι έργο πνοής για όλη την πόλη, θα αφήσει το στίγμα του για τα επόμενα 30-40 χρόνια και θα πρέπει να δείξουν κατανόηση όλοι. Γι’ αυτό και βγάζουμε τις ανακοινώσεις για να προετοιμάζεται ο κόσμος και η όχληση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερη. Υπομονή, κατανόηση και συγνώμη για άλλη μία φορά αν ταλαιπωρήσουμε λίγο τον κόσμο».

Προηγούμενο άρθροΓενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας-Προτάσεις για την αναδιοργάνωση
Επόμενο άρθροΑνεβαίνει η επιβατική κίνηση των αστικών λεωφορείων στην Καβάλα