Σκοπός αυτοπροβολής ή ανάγκης για νεανική λύση?

Ήταν περί τα μέσα Νοέμβρη του προηγούμενου έτους όταν και η Δημοτική Αρχή του Παγγαίου ανακοίνωνε την έναρξη της δημιουργίας ενός σώματος από νέους και νέες από όλα τα πλάτη και μήκη του Δήμου Παγγαίου με σκοπό να αναλάβουν δράση για μεγαλύτερη ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και κυρίως για την επιβολή λύσεων με τον χαρακτηριστικό τρόπο, που μόνο αυτοί γνωρίζουν στις σύγχρονες κοινωνίες που ζουν, ιδιαίτερα τα 10 τελευταία χρόνια. 

Ο τρόπος συμμετοχής? Πολύ απλός! Όπως αναφέρθηκε και στην αρχική προκήρυξη

Είσαι 15-28 ετών; Κάνε εγγραφή στο μητρώο για τη δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Παγγαίου από τη 1/12/2019 μέχρι και τις 29/2/2020 και διεκδίκησε μια θέση σε αυτό! Γίνε ενεργός πολίτης.​​​​​​​ ​​

Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν τη γενιά τους, την κοινωνία, αλλά κυρίως τις συνθήκες και τις ευκαιρίες που βιώνουν μέσα στην πόλη που ζουν. ​​​​​​​​​​​​

Έλα να σχεδιάσουμε μαζί δράσεις σε τομείς της απασχόλησης, του πολιτισμού, της πληροφόρησης και του ελεύθερου χρόνου.

Ουσιαστικά, με την συμπλήρωση μίας αίτησης ήσουν απευθείας διαθέσιμος για μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου!

Για πρώτη φορά, μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια της τότε διοίκησης την χρονιά 2012, η Δημοτική Αρχή έδωσε το απαραίτητο έναυσμα για την εισχώρηση του νεανικού στοιχείου στην καθημερινότητα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Παγγαίου. Οι αιτήσεις από την αρχή ξεπέρασαν κάθε ενδεχόμενο και έτσι πολύ γρήγορα συγκροτήθηκε το σώμα με 33 μέλη από όλες τις περιοχές του Δήμου. Αμέσως, και φυσικά “Κορονοϊού” επιτρέποντος, διεξήχθησαν εκλογές, όπου εξελέγησαν ως Πρόεδρος ΔΗΣΥΝ ο Μάρκος Μάρκου, ως Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Νικολαΐδης, ως Γραμματέας η Αγγελική Νεστορίδου, ως Εκπρόσωπος Τύπου ο Αβραάμ Μαρουφίδης, και ως Οργανωτική Επιτροπή οι Γεώργιος Θεριακής, Σωτήρης Σοφιανόπουλος και Μίλτος Παπαδόπουλος. 

Προεδρείο ΔΗΣΥΝ Παγγαίου

Με αρμόδια τάξης και διάδοσης των ιδεών του ΔΗΣΥΝ Παγγαίου, αυτή την 7μελής επιτροπή αλλά και με την κύρια και αποτελεσματική δράση όλων των μελών που συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να συζητούμε και να συνεδριάζουμε για θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας, του Δήμου μας, του “Παγγαίου” μας! 

Με ομαδικό πνεύμα και αμοιβαίο σεβασμό στο καθένα από τα 33 μέλη του συμβουλίου, παρακινούμε όλους τους νέους και τους “παλιούς” να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και κυρίως οραματιζόμαστε έναν μελλοντικό Δήμο Παγγαίου, προσαρμοσμένο σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και φιλικό προς τους δημότες του συνεχίζοντας απρόσκοπτα το έργο που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και παραδίδοντας στους επόμενους το καλύτερο δυνατό για τον τόπο στον οποίο και θα ζήσουν τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους. 

1η Συνεδρίαση ΔΗΣΥΝ Παγγαίου

Επομένως αν σας ρωτήσει κανείς τι είναι άραγε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Παγγαίου, αυτό που πρέπει να απαντήσετε είναι ότι επιτέλους ο εκσυγχρονισμός και η νεανική σκέψη αποτελούν συνώνυμα του Δήμου Παγγαίου και πως όταν θελήσει η κοινωνία να πάει μπροστά αυτό που θα πρέπει να κάνει πρώτα είναι να δώσει βήμα στους ΝΕΟΥΣ και στις ΝΕΕΣ!!!

Προηγούμενο άρθροΜαζικοί προληπτικοί έλεγχοι με rapid test από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από 24-02-2021 έως 04-03-2021
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του Λιμενάρχη Καβάλας προς Φιλόσογλου και Θυσιάδου