Εδώ και 20 ημέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Πλην, όμως, οι φορολογούμενοι δεν επιδεικνύουν κινητικότητα όπως δηλώνει ο φοροτέχνης λογιστής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εδώ και 20 μέρες. Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά προς το παρόν ο κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει. Δεν είναι τέτοια η προσέλευση που να δείχνει ότι άνοιξε η πλατφόρμα.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι είναι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι οπωσδήποτε αυτά για τα οποία ορίζει ο νόμος για να καλύψουν το αφορολόγητό τους, τις δαπάνες μέσω τις κάρτας τους. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πράγματα το οποίο πρέπει να προσέξουν. Εισοδήματα μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον το 10%, δηλαδή 1000 ευρώ. Για πάνω από 10 χιλιάδες και μέχρι 30 χιλιάδες ευρώ θα πρέπει να έχουν αποδείξεις μέσω της κάρτας τους το 15% και για εισοδήματα πάνω από 30 χιλιάδες θα πρέπει να έχουν το 20%. Αυτοί που έχουν ηλικία πάνω από 70 ετών δεν είναι απαραίτητο να τα έχουν αυτά για να καλύψουν το αφορολόγητό τους.

Άλλη παγίδα που πρέπει να προσέξουν είναι η κάλυψη των τεκμηρίων, του τεκμαρτού εισοδήματος. Αν κάποιες έχει ένα σπίτι 100τ.μ., ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικών, θα πρέπει περίπου να έχει ένα εισόδημα 10-12 χιλιάδων. Αν δεν καλύπτει αυτό το τεκμαρτό εισόδημα με τα εισοδήματά του θα πρέπει να δει εάν από τα προηγούμενα έτη περισσεύουν εισοδήματα και πρέπει να πάρει τον αντίστοιχο κωδικό. Είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε πάρα πολύ. Και θα συμβούλευα αυτούς που έχουν τέτοια προβλήματα, να συμβουλευτούν κάποιον φοροτέχνη λογιστή. Μόνοι τους δύσκολα θα μπορέσουν να τα συναρμολογήσουν.

Όσοι έχουν αγορές ακινήτων ή αυτοκινήτου, οπωσδήποτε θα πρέπει να αναγράψουν το κόστος της αγοράς. Κι εδώ πρέπει να καλύψουν πάλι την αγορά με εισοδήματα είτε του έτους που κάνουν τη φορολογική δήλωση, είτε με χρήματα που έχουν περισσέψει από προηγούμενες χρονιές».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ- Πρώτο θέμα η πεσμένη γέφυρα της Καβάλας
Επόμενο άρθροΕκλογές 2019 – «Εντολή» Τσίπρα στους βουλευτές: «Οργώστε την επαρχία»