Η ενότητα του αγροτικού κόσμου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που ευαγγελιζόντουσαν μερικοί δυστυχώς, πήγε «περίπατο, στην πρώτη μαζική δράση που διοργάνωσε την Κυριακή (8/1) το απόγευμα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των αγροτών με αποτέλεσμα, μετά από τρεις ώρες, να μην καταλήξουν πουθενά, όταν σε άλλες περιοχές έχουν ήδη πάρει την απόφαση να κατέβουν σε μπλόκα.
Η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτών Γυαλοχωρίων, έγινε στο αμφιθέατρο «ΦΡΙΞΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΙΔΗΣ» στην Ελευθερούπολη, με σκοπό την ενημέρωση των γεωργών της περιοχής, για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου. Την ενημέρωση ανέλαβαν να κάνουν δύο εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, οι κ.κ. Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Ανεστίδης , οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί και την προοπτική του επαγγέλματος στην Ελλάδα.

Όπως τονίσθηκε, από όλους όσοι πήραν τον λόγο, τα μέτρα για την φορολογία θα τους οδηγήσουν σε αφανισμό, καθώς καμία αγροτική οικογένεια δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Ως εδώ καλά, όταν όμως το θέμα ήρθε στον τρόπο που θα πρέπει να αντιδράσουν, τότε άρχισαν οι έντονες αντεγκλήσεις. Αφορμή στάθηκε τα όσα διαδραματίστηκαν πριν ένα χρόνο, όταν και πάλι οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους και δημιούργησαν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα που κράτησαν πάνω από ένα μήνα. Φάνηκε ότι, από τα όσα λέχθηκαν την Κυριακή το απόγευμα, η αποχώρηση τότε από τα μπλόκα δεν έγινε «αναίμακτα», καθώς όπως ειπώθηκε δεν υπήρχε συντονισμός στις ενέργειες και στον αγώνα τους. 

Τελικά οι αγρότες δεν κατέληξαν πουθενά. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων για να καθορίσει τις παραπέρα ενέργειες που θα κάνει.     

 Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης εκφράζοντας την συμπαράστασή του στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Όπως είπε, με τα μέτρα αυτά δημιουργείται μια καταστροφή και αποδυνάμωση όλου του παραγωγικού ιστού του τόπου μας.

Προηγούμενο άρθροΠροβλήματα απο την χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Καβάλας
Επόμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας 2017: Παράταση στις πληρωμές – Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ