Σε αναμονή βρίσκονται στο πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος για την σύσταση της Διοικούσας Επιτροπής ώστε να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Σύμφωνα με τον πρώην Αντιπρύτανη κ. Θανάση Μητρόπουλο, βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο και σύντομα αναμένεται να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε στην αναμονή για την έκδοση της υπουργικής απόφασης η οποία διορίζει τη Διοικούσα Επιτροπή. Αυτή αποτελείται από΄25 άτομα από τα οποία είναι ex officio, δηλαδή είναι οι πρώην πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις των πρώην ΤΕΙ. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό να γίνει για να μπορέσουμε να έχουμε την επανεκκίνηση του νέου Ιδρύματος. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία στασιμότητα διότι όλα τα δικαιώματα έχουν μεταφερθεί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και δεν υπάρχει μια διοίκηση για να ξεχωρίσει τι ακριβώς έχει δικαίωμα υπογραφής, πώς γίνεται και τι δε γίνεται. Αυτό είναι κατεπείγον, το έχουμε θέσει και στον κ. υπουργό και νομίζω ότι και οι τοπικοί βουλευτές, έχουν μιλήσει στον κ. Γαβρόγλου για την αναγκαιότητα να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό. Για μας εδώ στην Καβάλα αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εμείς εδώ τρέχουμε καινούργια τμήματα: Φυσικό, Χημικό, Πληροφορική, Γεωλογικό από του χρόνου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν τα νέα προγράμματα σπουδών, ο καταμερισμός τμημάτων στους καθηγητές. Είναι κατεπείγον γιατί θα πρέπει να διοικείται το Ίδρυμα και δεδομένο ότι τρέχουν και πολλά ερευνητικά έργα αυτήν τη στιγμή, που θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δει το υπουργείο Παιδείας με μεγαλύτερη ταχύτητα».

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Για τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, έργο που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, είπε ότι «η βιβλιοθήκη ήταν ιστορικά ένα εμβληματικό έργο για το Ίδρυμά μας. Ήταν ένα μοντέρνο κτήριο αλλά αυτή τη στιγμή χρειάζεται μία πραγματική ενεργειακή αναβάθμιση. Η Περιφέρεια θα διαθέσει 3,8 εκ. ευρώ. Έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση ο κ. Μέτιος έτσι ώστε να μπορέσει το Ίδρυμα να μπει μπροστά και να κάνει όλη αυτήν την απαιτούμενη ενεργειακή αναβάθμιση. Κουφώματα, συστήματα, ηλιακά κλπ. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για το Ίδρυμα και προχωράει καλά. Θα αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης των νέων φοιτητών που περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο».

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Για τους φοιτητές που αναμένονται από το Σεπτέμβριο είπε ότι «θα έχουμε περίπου 300 λιγότερους εισακτέους. Πιστεύω ότι θα μπουν περίπου 850-900. Όμως, ως τώρα από τους 1200 που ερχόντουσαν στο ΤΕΙ, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έκανε drop out, δηλαδή ερχόταν για εγγραφή και έφευγε. Μέχρι τώρα ήταν ζήτημα αν ερχόντουσαν οι 500 να σπουδάσουν. Τώρα είναι διαφορετικό διότι θα έρθουν και οι 850-900 να σπουδάσουν επειδή τα τμήματα είναι τελείως διαφορετικής υφής και κατηγορίας. Ήταν ένα θέμα που μας είχε απασχολήσει πάρα πολύ. Η διαφορά μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ ήταν πάντα ταξική. Τώρα θα δούμε μια αλλαγή και πιστεύω ότι το Ίδρυμά μας θα κινηθεί προς τη μέση τάξη ενώ μέχρι τώρα ήταν στη λαϊκότερη. Έχει σημασία διότι η παιδεία ήταν ταξική. Τώρα και οι χαμηλότερες τάξεις θα έχουν άμεση προσβασιμότητα στο πανεπιστήμιο κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας ο καθαρισμός των παλιών αποθηκών στο χώρο του λιμανιού της Καβάλας
Επόμενο άρθροΙδιοκτήτης σπιτιού στις Σέρρες πήρε το νόμο στα χέρια του-Πυροβόλησε τους διαρρήκτες