Πρωτοβουλίες για τη σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου στην Κεραμωτή αναλαμβάνει ο Μακάριος Λαζαρίδης. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην «ΕΡΑ Καβάλας» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, έχει ενημερώσει για τις κινήσεις του το δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, τον οποίο μάλιστα έχει φέρει σε επαφή δύο φορές με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη. Μάλιστα, ο Δήμαρχος φέρεται να ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να συσταθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Κεραμωτή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι να μην συσταθούν – αυτή τη στιγμή τουλάχιστον – άλλα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία στη χώρα. Έτσι, ως εναλλακτική εξέλιξη, ο κ. Λαζαρίδης έχει κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση δημιουργία και λειτουργία τοπικού λιμενικού γραφείου.

ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ

Πέραν τούτου, το όλο εγχείρημα βρίσκει εμπόδια και στο γεγονός ότι η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας τον προηγούμενο Δεκέμβριο, κάνει γνωστό πως δεν είναι νόμιμες οι κατασκευές του λιμενίσκου Δ.Δ. Αγιάσματος, βάσει των κείμενων διατάξεων περί αιγιαλού και παραλίας! Η απάντηση αυτή προέκυψε ύστερα από ερώτημα της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., μετά από συζήτηση που είχε ο κ. Λαζαρίδης με τη διοίκηση του Οργανισμού, στη βάση της προσπάθειας που καταβάλλει για τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου στην Κεραμωτή. Κάτι, άλλωστε, που αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών του Νέστου και φυσικά της Δημοτικής Αρχής, με την οποία ο βουλευτής διατηρεί διαχρονικά άριστες σχέσεις.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Εάν τελικά οι πρωτοβουλίες του γαλάζιου βουλευτή αποδώσουν, το νέο Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο θα υποχρεούται, με βάση την κείμενη νομοθεσία, να ασκήσει τις αρμοδιότητες που αφορούν στον εν γένει χειρισμό των θεμάτων διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των λιμενικών εγκαταστάσεων. Το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο, ως αυτοτελής υπηρεσία του Δήμου Νέστου, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, θα στελεχώνεται με τακτικό και έκτακτο προσωπικό και θα δύναται, στο πλαίσιο της αειφορίας του περιβάλλοντος, να διασφαλίσει μια ορθολογική αναπτυξιακή προοπτική στο τρίπτυχο, βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την πυρασφάλεια στη Δημοτική Καπναποθήκη και τη Μεγάλη Λέσχη
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2021: Έπαρση σημαίας στις Καμάρες, πλησίον του πρώην Διοικητηρίου Καβάλας