Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με ανακοίνωσή του τονίζει την ανάγκη προσοχής των πολιτών για την πανδημία. Η πρόεδρός του κ. Αναστασία Αντωνίου συστήνει την χρήση μάσκας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «προσπαθούμε να επιστήσουμε την προσοχή των πολιτών που επισκέπτονται χώρους υγείας να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς η παραλλαγή Όμικρον είναι άκρως μεταδοτική. Θα πρέπει να προστατεύσουμε τους χώρους υγείας που όλοι κάποια στιγμή θα χρειαστούμε. Θα πρέπει να προσέρχονται όλοι με μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα και οι συνοδοί να έχουν απαραίτητα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR ή πρόσφατο rapid.τεστ. Όλοι απειλούμαστε και οι γιατροί και νοσηλευτές πρέπει να παραμείνουν υγιείς. Κι εφόσον νοσούν όλοι θα πρέπει όλοι μας να είμαστε υπερπροστατευτικοί ο ένας απέναντι στον άλλον και ειδικότερα σε κλειστούς χώρους και χώρους υγείας.

Θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις υφασμάτινες μάσκες, ήταν ούτως ή άλλως άχρηστες και ειδικά με αυτήν την παραλλαγή δεν προσφέρουν προστασία. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλοι διπλές χειρουργικές ή μία χειρουργική και μία υφασμάτινη από πάνω ή ΚΝ95. Το κύμα φουντώνει, δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει, μακάρι να κορυφωθεί στο τέλος Ιανουαρίου, αλλά δυστυχώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει για τρεις μήνες. Ναι, μεν, το τέλος της πανδημίας είναι ορατό αλλά θα παλέψουμε ακόμη αρκετά γι’ αυτό».

ΠΑΙΔΕΙΑ

Πρόσθεσε ότι «όλες οι παραλλαγές του κορωνοϊού μεταδίνονται και μέσω των ματιών αλλά από κάποιων που δεν φοράει μάσκα. Τα σταγονίδια εκτοξεύονται από το στόμα στα μάτια. Γι’ αυτό φοράμε όλοι μάσκα, ώστε να μην εκτοξεύουμε σταγονίδια με κορωνοϊό.

Προσεύχομαι να τελειώσει αυτή η τραγωδία που βιώνει ο πλανήτης μας και ειδικά η χώρα μας που θρηνεί καθημερινά τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει, πλέον, τη παιδεία για να φερόμαστε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καταλάβαμε ότι υπάρχει μία αλληλοεξάρτηση για να επιβιώσει η κοινωνία, ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτά όλα για να μην διαταραχθεί η ψυχική μας υγεία, οπότε και οφείλουμε όλοι με υπέρμετρη σοβαρότητα και πειθαρχεία στα μέτρα να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον».

ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Κατέληξε λέγοντας ότι «η Πολιτεία μετά από τόσους μήνες επιτάσσει και πάλι συναδέλφους. Όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα βγάλουμε κοινό Δελτίο Τύπου και θα ζητήσουμε άμεσα προκήρυξη μόνιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να επανδρωθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, διότι εκτός από τον κορωνοϊό απειλείται η υγεία σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς αυτοί οι χαμένοι μήνες θα φέρουν τεράστια προβλήματα. Υπάρχουν μεγάλες αναμονές σε χειρουργεία, σε ανθρώπους που προσπαθούν να προσεγγίσουν το δημόσιο σύστημα υγείας για διάγνωση σοβαρών νοσημάτων, οπότε η Πολιτεία οφείλει μετά από τόσους μήνες να δείξει την απαραίτητη φροντίδα απέναντι στο ΕΣΥ. Είμαστε αποφασισμένοι να το διεκδικήσουμε με αγώνες από ‘δω και πέρα. Αργήσαμε πολύ και η Πολιτεία κωφεύει».

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Προμούσας: Δεν ξέρω γιατί αυτή η εμμονή από κάποιους ανθρώπους
Επόμενο άρθροΕνημέρωση απο το κέντρο κοινότητας Δήμου Παγγαίου για τις αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος