Την Κυριακή στις 11 το πρωί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα κ. Δημήτρη Πουρσαϊτίδη είναι μία σημαντική ιστορική στιγμή για την περιοχή.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «την Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία γύρω στις 11πμ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι αυτό έγινε μετά από πολύ κόπο και φτάσαμε στο σημείο των αποκαλυπτηρίων και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό το γεγονός. Το μνημείο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, δίπλα στην παλιά εκκλησία, στο κέντρο του Αμυγδαλεώνα. Ήταν μία ιδέα του Τοπικού Συμβουλίου. Πήραμε την απόφαση να το κάνουμε, μαζέψαμε χρήματα από τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις της περιοχής και είναι μία προσφορά όλων. Σ’ αυτό, βέβαια, συνεισέφερε και ο Δήμος Καβάλας αλλά και πολλές επιχειρήσεις, τα Μάρμαρα Δερμιτζάκη, ο κ.. Βασίλης Μπαλόγλου, η Θερμοπλαστική, ο κ. Παπαδόπουλος με τα είδη υγιεινής στο Σταυρό, το ιδιωτικό ΚΤΕΟ, τον Βαλέριο Παπαδόπουλο με τις οικοδομικές επιχειρήσεις, είναι τόσοι πολλοί και τους ευχαριστώ όλους.

Είναι κάτι που έλειπε από τον Αμυγδαλεώνα που σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ένα ποντιακό προσφυγικό χωριό. Πιστεύαμε ότι αυτό το μνημείο έλειπε και δώσαμε τα πάντα για να το κάνουμε».

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ

Για τα έργα στην κοινότητα είπε ότι «ο Αμυγδαλεώνας είναι ένα εργοτάξιο. Όσον αφορά την αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Αμυγδαλεώνα ο εργολάβος είναι εκεί καθημερινά και το έργο πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι είχε σχεδιαστεί. Έχουμε ένα θεματάκι με την ανάπλαση της πλατείας που προχωράει αλλά με αργούς ρυθμούς. Τη 1 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης. Αυτό το διάστημα γίνονται κάποιες ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις. Πιστεύω ότι πάμε καλά. Ήταν καιρός να δούμε λίγο και τον Αμυγδαλεώνα που αναπτύσσεται διαρκώς. Όλα τα σπίτια κατοικούνται, τα Rbnb είναι γεμάτα καθημερινά».

Προηγούμενο άρθροΤηλεφωνική απάτη για απόσπαση χρημάτων επιχειρήθηκε σε βάρος του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, Θεόδωρου Χατζηχρήστου
Επόμενο άρθροΗ νέα ΚΑΠ παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή