Συνάντηση με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργο Γιωργαντά είχε ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υφυπουργού στον Νομό Καβάλας για τα εγκαίνια του ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου ανανέωσε το ραντεβού με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνηση όπου θα ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις που θα αφορούν στον Δήμο Παγγαίου σύμφωνα με το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις».

Όπως ανέφερε “Είχα την χαρά να συναντήσω τον φίλο Υφυπουργό ψηφιακής μεταρρύθμισης Γιώργο Γεωργαντά στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Καβάλα για τα εγκαίνια του ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα. Συζητήσαμε για όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την απλούστευση των διαδικασιών της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ταυτόχρονα ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις αρχές Γενάρη όπου θα ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις που θα αφορούν στον Δήμο Παγγαίου σύμφωνα με το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις».

Συζητήσαμε και για την λειτουργία των ΚΕΠ εκεί όπου γίνεται μια ξεχωριστή δουλειά για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Και βέβαια μιλήσαμε για την ψηφιακή μεταρρύθμιση στην οποία ποντάρει η κυβέρνηση και μάλιστα στη διοίκηση του υπουργείου, πέρα από τον κ. Πιερακάκη είναι και ο υφυπουργός κ. Λιβάνιος αλλά και ο κ. Γεωργαντάς με τον οποίο είχα την ευκαιρία να πω τόσα πολλά!! Έχουμε άλλωστε γνωριμία πολλών ετών. Θα δούμε μαζί μάλιστα το ποσό που αφορά το Δήμο Παγγαίου σε ό,τι έχει σχέση με την ψηφιακή εξέλιξη, κάτι που θα γίνει σε όλους τους Δήμους της χώρας. Συζητήσαμε και τομείς και άξονες για να αξιοποιήσουμε τους πόρους που θα δοθούν για την ψηφιακή μεταρρύθμιση»!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως «Θα υπάρχει χρηματοδότηση όχι μόνο για τα ΚΕΠ αλλά και για τις ψηφιακές συναλλαγές, όπως επίσης και για πρόοδο όλης της χώρας. Σε πρώτη φάση χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα της ψηφιακής μεταρρύθμισης όλοι οι μητροπολιτικοί Δήμοι της χώρας συν το Δήμο Τρικάλων – κατ εξαίρεση και λόγω του ότι έχουν καταφέρει πολλά σε ό,τι έχει σχέση με την εξέλιξη του Δήμου και στον Φλεβάρη θα χρηματοδοτηθούν και οι υπόλοιποι περιφερειακοί Δήμοι με χρήματα τα οποία θα δοθούν προς την κατεύθυνση της ψηφιακής μεταρρύθμισης.

Ο κάθε Δήμος θα κάνει επιλογή και θα βάλει προτεραιότητες στις ανάγκες του ενώ κάποια θα γίνουν συνολικά και συντονισμένα προκειμένου συνολικά να γίνουν δράσεις από το υπουργείο και όχι από τους Δήμους. Ο κάθε Δήμος θα κρίνει που είναι σκόπιμο και σύμφωνα με τις ανάγκες του να παρέμβει.

Ζητείται η ψηφιοποίηση της Πολεοδομίας και είναι καλό να ψηφιοποιηθεί η Πολεοδομία κάθε Δήμου με ένα κοινό πρόγραμμα όμως. Να γίνει για παράδειγμα ένα κοινό πρόγραμμα από κάθε Δήμο και όχι ατομικά” τόνισε.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ίδιος τέλος σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις των εορτών τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να τηρηθεί όσο καλύτερα γίνεται το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ σημείωσε ότι στις 22 /12 θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ γίνονται δράσεις που αφορούν τα παιδιά, σε όλους τους οικισμούς και μάλιστα το τρενάκι θα δώσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

“Αρκεί βέβαια να μας επιτρέπει να τρέξουμε το πρόγραμμα η ΔΕΗ…… Είναι εντελώς αναχρονιστικό αυτό που συμβαίνει στην περιοχή μας λόγω βλαβών” τόνισε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Παγγαίου έστειλε εξώδικο στην ΔΕΗ παραπονούμενος για τις συχνές βλάβες στο δίκτυο.

Προηγούμενο άρθροΤραγική χαρακτήρισε την κατάσταση με το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου η πρόεδρος του σωματείου Κατερίνα Πετράκη
Επόμενο άρθροΚυβέλη Χατζηευστρατίου: Οι πρώτες δηλώσεις της νικήτριας του GNTM 4