Με αφορμή το δελτίο τύπου της Κοινότητας Αμυγδαλεώνα και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα που δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο της Καβάλας θα θέλαμε σαν Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Κρηνίδων να καταθέσουμε και εμείς με τη σειρά μας τις απόψεις μας.

Καταρχάς ως προς την ουσία του δημοσιεύματος δεν θα αρνηθούμε ότι πράγματι το σχολείο μας αντιμετωπίζει αρκετά κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις στις υποδομές του. Προβλήματα που κι εμείς οι ίδιοι τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τόσο από την επαφή μας με την καθημερινότητα του σχολείου όσο κι από τις αφηγήσεις των παιδιών μας που φοιτούν σε αυτό. Είναι γνωστές εξάλλου οι εκκλήσεις και οι παρεμβάσεις μας σε κάθε δημοτική αρχή για να δοθούν οριστικές λύσεις στο κτιριακό πρόβλημα. Παρά τις ομολογούμενες ελλείψεις, θέλουμε να τονίσουμε πως ουδέποτε τέθηκε στο σχολείο μας σοβαρό θέμα που να αφορά την ασφάλεια των παιδιών και την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Μας λυπεί ωστόσο το γεγονός ότι τα προβλήματα αυτά γίνονται δυστυχώς αφορμή να απαξιωθεί περαιτέρω το σχολείο στα μάτια της τοπικής κοινωνίας για λόγους που ο καθένας εύκολα μπορεί να αντιληφθεί. Λυπόμαστε πρώτα από όλα από τον τίτλο του δημοσιεύματος στον οποίον δεν γίνεται αναφορά για τα κτιριακά προβλήματα, αλλά για την χρόνια επιθυμία των γονέων του Αμυγδαλεώνα να μεταγραφούν τα παιδιά τους σε Λύκεια της πόλης της Καβάλας σε αντίθεση με όσα ορίζουν οι κείμενοι νόμοι και ιδιαίτερα από την επιλεκτική ευαισθησία για την ασφάλεια όχι όλων των παιδιών –όπως βαθιά επιθυμούμε όλοι-, αλλά εκείνων μόνο που κατάγονται από τον Αμυγδαλεώνα.

Κλείνοντας αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε ακόμα μία φορά το εξαιρετικό κλίμα και τις άριστες σχέσεις μεταξύ των μελών της μαθητικής κοινότητας. Η ειλικρινής επικοινωνία με τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη στο έργο τους, η στενή σχέση με τα παιδιά και η διάθεση συνεργασίας που υπάρχει είναι στοιχεία που μας οπλίζουν με αισιοδοξία πως οι όποιες ελλείψεις και προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις κτιριακές υποδομές –με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής βέβαια- θα καλυφθούν και θα επιλυθούν.

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Κρηνίδων και Γυμνασίου Κρηνίδων

Προηγούμενο άρθροΑνακαλούνται οι άδειες των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται οι εθελοντικές δράσεις στον Αμυγδαλεώνα