Μία εξαπάτηση επιχειρήθηκε σε βάρος του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Θεόδωρου Χατζηχρήστου με τηλεφωνική παραγγελία. Ο ίδιος τηλεφώνησε το πραγματικό πρόσωπο και διαπίστωσε την απάτη.

Για το περιστατικό αυτό δήλωσε ότι «επιχειρήθηκε μια τηλεφωνική παραγγελία ψεύτικη. Το έχουμε δει κατά καιρούς και στο παρελθόν, δηλαδή να γίνεται μια παραγγελία, να γίνεται μεταφορά χρημάτων της υποτιθέμενης παραγγελίας σε λογαριασμό με το ότι έγινε λάθος με ένα μηδενικό παραπάνω και να ζητάει μετά την επιστροφή των χρημάτων αυτός που του έγινε η παραγγελία. Έτσι έγινε και σε μένα αλλά επειδή είμαστε τυχεροί να ζούμε σε μια μικρή περιοχή και όλοι σχεδόν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, επικαλούμενος έναν γνωστό μου, τον πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλας κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη, που δεν έμοιαζε καθόλου η φωνή του, τον ρώτησα αν είναι σίγουρα αυτός και μου απάντησε ότι είναι λίγο κρυωμένος αυτές τις μέρες. Η αλήθεια είναι ότι πείστηκα κι έγραψα την παραγγελία, συζητήσαμε τις λεπτομέρειες αλλά κλείνοντας το τηλέφωνο, κάλεσα τον κανονικό άνθρωποι που επικαλούνταν ότι είναι και τελικά διασταύρωσα ότι ήταν απάτη. Το θέμα δεν τέλειωσε εκεί. Συνεχίστηκαν τα τηλέφωνα, επέμενε για αρκετή ώρα να στείλω τα χρήματα πίσω»

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ

Πρόσθεσε ότι «το κατήγγειλα στην Αστυνομία για να γίνει γνωστό το γεγονός και να μην έχουμε κι άλλα θύματα. Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα δεν χρειάζεται να έχουμε και τέτοιες ζημιές. Το ποσό της παραγγελίας ήταν 240 ευρώ, μου έστειλε ένα SMS υποτίθεται με e-banking της τράπεζας ότι κατέθεσε 2400 ευρώ και εγώ έπρεπε να επιστρέψω τη διαφορά. Μου ζητούσε τον αριθμό της χρεωστικής κάρτας, προφανώς μετά θα ζητούσε και το pin για να κάνει την ακύρωση του εμβάσματος. Η παραγγελία αφορούσε το Λαογραφικό Χωριό Καρβάλης το Ακόντισμα, επικαλέστηκε τον πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού Ν. Καρβάλης κ. Καπλάνη Ιωσηφίδη, που έχει και χαρακτηριστική φωνή. Τον πήρα τηλέφωνο και επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι αυτός.

Όταν πήγα να καταγγείλω το γεγονός στην Αστυνομία και να δώσω τον τηλεφωνικό αριθμό, μου είπε ότι από τον ίδιο αριθμό έκαναν άλλες τρεις απόπειρες στην Καβάλα. Σε ένα ανθοπωλείο και δύο σνακ μπαρ. Βλέπουμε ότι έχει γίνει μόδα αυτό το πράγμα και πρέπει να το καταπολεμήσουμε οι επαγγελματίες. Πρέπει σ’ αυτές τις περιπτώσεις να φερόμαστε ψύχραιμα, να μην παρασυρόμαστε και να μην δώσουμε στοιχεία που θα μπορεί κάποιος να μας αποσπάσει χρήματα. Στην Ασφάλεια μου είπαν ότι είναι μία από τις περιπτώσεις που ακόμη δεν μπορούν να βρουν πώς να το αντιμετωπίσουν, διότι τα τηλέφωνα αυτά ανήκουν σε αλλοδαπούς από τρίτες χώρες Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ. Δηλαδή τους κλέβουν τα τηλέφωνα και κάνουν αυτήν τη δουλειά. Όταν αποκαλυφθούν όμως, δεν θα βρει η Ασφάλεια κανέναν. Είναι το κόλπο της εποχής και καλό είναι να προφυλάξουμε όλους τους συναδέλφους να μην εξαπατηθούν».

Προηγούμενο άρθροΑντίθετος ο Σωτήρης Παπαδόπουλος με το θέμα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΤην Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού στον Αμυγδαλεώνα