Δύο μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου θα διεκδικήσουν στις εκλογές του για την θέση του προέδρου στις 28 Νοεμβρίου. Οι κ.κ. Γραμμένος και Σημήτα θα διεκδικήσουν το αξίωμα με τον κ. Γραμμένο να κάνει λόγο για ένα πολύ ήρεμο κλίμα.

Αρχικά “Στις 31 Οκτωβρίου την Κυριακή ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων τόσο για την θέση του Προέδρου του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου όσο και για την θέση των συμβούλων.

Μέχρι την Κυριακή οι υποψηφιότητες ήταν περιορισμένες και υπήρχε μερικό ενδιαφέρον ενώ για τους συμβούλους είχαν καταθέσει υποψηφιότητες δέκα άτομα!

Να πούμε ότι δεν είναι και ό,τι πιο τιμητικό για τον σύλλογο να υπάρχει ένας υποψήφιος Πρόεδρος και δέκα υποψήφιοι σύμβουλοι. Αυτό μόνο είναι αυτό που δημιουργεί ζήτημα σε ένα μεγάλο σύλλογο όπου δικαιώματα ψήφου έχουν 356 μέλη.

Την Κυριακή όμως μας ήρθε μια ακόμη υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου, από μια συνάδελφοι δικηγόρο, την κ. Σιμίτα που συμμετέχει μάλιστα στο σημερινό Δ.Σ. ενώ ήρθαν και 4 ακόμη υποψηφιότητες για το επόμενο Δ.Σ.

Οπότε αυτή την στιγμή μιλάμε για δύο υποψηφίους προέδρους και 14 συμβούλους. Οι εκλογές μας είναι στις 28 Νοεμβρίου και θα έχουμε ένα γύρο μόνο με εκλογή από την πρώτη Κυριακή, ο οποίος και πρέπει να συγκεντρώσει το 51%».

Ο ΚΛΑΔΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς ως κλάδος δεν μετέχουμε σε κομματικές διεργασίες αφού τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι κοινά για όλους και αυτά μας ενδιαφέρουν. Άρα η προεκλογική περίοδος πάντα ήταν ήρεμη χωρίς εντάσεις. Έτσι θα πάμε και τώρα και ελπίζω να έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Συνήθως είναι στο 70% και ελπίζω και αυτή την φορά έτσι να είμαστε. Απλά το νέο Δ.Σ. θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά και ανοικτά θέματα. Μπαίνουμε σε μια ψηφιακή εποχή και τα επαγγελματικά μας προβλήματα είναι πάρα πολλά.

Οι νέοι συνάδελφοι δυσκολεύονται πάρα πολύ και λόγο έλλειψης ύλης μάλιστα μια και έχει μειωθεί κατά πολύ η ύλη. Έχουν αρκετοί συνάδελφοι σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και όλα αυτά πρέπει να τεθούνε επί τάπητος.

Και όλα αυτά για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες”.

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Πολίτης: Διαρκώς μας εκπλήσσει δυσάρεστα ο κορωνοίός
Επόμενο άρθροΜε ελάχιστο κόσμο τα απογευματινά δρομολόγια στις γραμμές Δεξαμενής και Προφήτη Ηλία