Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου 2021, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, η ειδική τελετή βράβευσης των πρώτων δέκα αριστούχων μαθητών του Δήμου Καβάλας, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Δήμος Καβάλας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας(278/2021), προχώρησε στην έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών όλων των Λυκείων της περιοχής μας, απονέμοντας τους, πέρα από τον τιμητικό έπαινο, χρηματικό έπαθλο χιλίων ευρώ (1.000), προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα της φοιτητικής τους ζωής.

Τα βραβεία που δόθηκαν στους αριστούχους μαθητές, με τη σύμφωνη της οικογένειάς της, φέρουν την επωνυμία “Μυρτώ Φουρουντζόγλου”, της 20χρονης Καβαλιώτισσας φοιτήτριας της Ιατρικής, η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πριν από τέσσερις μήνες.

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μετά την ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του, Κωνσταντίνο Πεφάνη, συνεχάρη όλους τους μαθητές για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και ευχήθηκε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις επιστημονικές γνώσεις που θα αποκτήσουν.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στη Μυρτώ Φουρουντζόγλου, εξάροντας αφενός μεν το απαράμιλλο θάρρος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια της και αφετέρου την ασίγαστη επιθυμία της να συνεχίσει τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, παρά τις όποιες αντιξοότητες.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η ομιλία τόσο της μητέρας της Μυρτούς, Καλλιόπης Ρήγα, η οποία αναφέρθηκε στα όνειρα και τους στόχους που άφησε πίσω η κόρη της, όσο και η σύντομη περιγραφή της καθηγήτριας μουσικής της εκλιπούσης, Χριστίνας Μουρατίδου, για την ποιότητα του χαρακτήρα της και τις μοναδικές στιγμές που χάρισε στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του 6ου Λυκείου Καβάλας, με την υπέροχη φωνή της.

Τέλος, με εγκάρδια λόγια μίλησε στους αριστούχους μαθητές του Δήμου Καβάλας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Στέφανος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται ανάμεσα τους και πως θα σταθεί στο πλευρό τους, αν παραστεί ανάγκη, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Την τελετή απονομής των βραβείων “Μυρτώ Φουρουντζόγλου” πλαισίωσε μουσικά, παίζοντας πιάνο, η σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Μαρία Τζαβαχασβίλι.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ “Μ.ΦΟΥΡΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ”
————–
1️⃣ ΣΤΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ – 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Π.Θ. – 19565
2️⃣ ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ – 1ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ – 19060
3️⃣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΦΟΡΟΣ – 6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΘ – 19041
4️⃣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ ΤΟΡΑΜΑΝΙΔΟΥ – 3ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Π.Θ. – 19013
5️⃣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ – 6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Π.Θ. – 19012
6️⃣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΕΡΤΖΕΜΛΙΔΟΥ – 2ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – 18902
7️⃣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΙΩΓΑΣ – 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ – 18845
8️⃣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΡΙΚΛΟΓΛΟΥ – 4ο ΕΠΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – 18660
9️⃣ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ – 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΟΜΙΚΗ Α.Π.Θ. – 18656

1️⃣0️⃣ ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Π.Θ. – 18511

Προηγούμενο άρθροΝ. Παναγιωτόπουλος: Με έξυπνο, μεθοδικό και κοστολογημένο σχέδιο η Πολεμική Αεροπορία έχει “ζωντανέψει για τα καλά”
Επόμενο άρθροΚαινούριο δάπεδο στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του 5ου Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Καβάλας