Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Τετάρτης (8/7) ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις βλάβες του δικτύου, στους διακανονισμούς των οφειλών, ενώ προειδοποίησε για μία ακόμα φορά όσους καταναλωτές χρωστούν μεγάλα ποσά.

Για τις βλάβες σημείωσε πως: “Επειδή υπάρχει μεγάλη χρήση του δικτύου και λόγο καλοκαιριού, αλλά και τις παλαιότητας του δικτύου, υπάρχουν βλάβες και γι’ αυτό αναγκαζόμαστε να κόψουμε το νερό”.

Την ίδια ώρα το μεγάλο έργο για την αντικατάσταση του δικτύου της πόλης αξίας 14 εκατ. ευρώ βρίσκεται στο 15ο στάδιο “μιλάμε για 30 χιλιάδες υδρόμετρα από τα 45 χιλιάδες που έχει η ΔΕΥΑΚ και όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο θα ησυχάσουμε όλοι”.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά δεν είναι καλά είπε ο κ. Χρόνης. “Δεν υπάρχει μεγάλη εισπραξιμότητα και έχουμε πρόβλημα. Χθες έγινε διακανονισμός με την Παιδόπολη. Οι συζητήσεις με τον ΟΛΚ για διακανονισμό είναι σε καλό επίπεδο, ενώ από το νοσοκομείο δεν υπάρχει κάποιο νέο”. Οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΚ ζητούν αποπληρωμή ή διακανονισμό του ποσού της οφειλής, “αλλιώς θα προβούμε σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης της οφειλης”, είπε ο κ. Χρόνης, ενώ το κόστος φτάνει τις 350 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης όσοι καταναλωτές έχουν χρέη πάνω από 3χιλιάδες ευρώ η ΔΕΥΑΚ θα στέλνει εξώδικα και ειδοποιήσεις ότι αν δεν ξεχρεώσουν ή διακανονίσουν τις οφειλές τους θα προχωρήσουν σε διακοπές υδροδότησης. Η παράταση για τις 100 δόσεις είναι μέχρι τις 10 Ιουλίου και από εκεί και πέρα είναι ο τακτικός διακανονισμός μέχρι 36 δόσεις που θα συνεχίσει να ισχύει.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Απόστολος Χρόνης στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 από το 1.11.35

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας απο την ΑΔΕΔΥ Καβάλας κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις
Επόμενο άρθρο33 νέα κρούσματα- 1 στη Π.Ε Καβάλας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ