Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ο Ροταριανός Όμιλος Δυτικής Καβάλας σε μια καλόγουστη σεμνά διακοσμημένη με Ροταριανά σήματα και λαβαράκια άλλων Ομίλων αίθουσα του Ξενοδοχείου ΩΚΕΑΝΙΣ γιόρτασε την επέτειο των γενεθλίων της συμπλήρωσης 29 χρόνων από την Αναγνώριση του .

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Θεόδωρος Καγιαμπής Σύμβουλος Ψυχολόγος, αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες και τα μέλη αναφέρθηκε για λίγο στους σκοπούς του Ρόταρυ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένας Παγκόσμιος Οργανισμός επιχειρηματιών και επαγγελματιών που προσφέρουν Ανθρωπιστική Βοήθεια, προάγουν Υψηλές Ηθικές Αξίες και βοηθούν στην οικοδόμηση Καλής Θέλησης και Ειρήνης στον Κόσμο .

Στη συνέχεια ο ομιλητής της Γενέθλιας βραδιάς Βοηθός Διοικητή της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας και Μέλος του Ομίλου Θεόδωρο Χατζηχρήστος , ξεδίπλωσε τα σημαντικότερα έργα και δράσεις του Ομίλου που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο διάστημα των 29 χρόνων και τα οποία περιλάμβαναν  άπειρες δράσεις και έργα στον Διεθνή χώρο με ανθρωπιστικές βοήθειες σε τριτοκοσμικές χώρες με ρούχα ,τρόφιμα, βιβλία, φιλοξενίες, εξοπλισμούς, δωρεές, επισκέψεις στα πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως και Αλβανίας και υλοποιήσεις προγραμμάτων του Ροταριανού Ιδρύματος για συνδυασμένες χορηγίες .  

Επίσης αναφέρθηκε σε ατελείωτες δράσεις και έργα που πραγματοποιήθηκαν στην τοπική κοινωνία όπως προμήθειες και εξοπλισμοί Σχολείων ,Παιδόπολις, Γηροκομεία, Κέντρο χρονίων παθήσεων, παιδικούς Σταθμούς, ανακαινίσεις Ιερών Ναών κατασκευή παιδικής χαράς στο νέο Ζυγός ανέγερση μνημείου στη μνήμη των εκλιπόντων Δασοκομάντος στο χώρο του Κουλέ ,διοργανώσεις συναυλιών και τηλεμαραθωνείων με σκοπό την οικονομική βοήθεια ευπαθών οικογενειών της πόλης μας ,απονομή υποτροφιών βραβεύσεις συμπολιτών μας, δωρεά αμαξιδίων στην ομάδα ΑΜΕΑ ΙΡΙΣ τοποθέτηση κούνιας ΑΜΕΑ στο πάρκο Φαλήρου οικονομικές βοήθειες σε άπορες οικογένειες και άλλες πολλές δραστηριότητες και έργα που είναι αδύνατον να απαριθμήσουμε στο λίγο χρόνο που μας επιτρέπει η ροταριανή μας κλεψύδρα  .

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Τελειώνοντας τονίζει ότι «εμείς οι Ροταριανοί έχουμε την τιμή και το προνόμιο να υπηρετούμε το μακροβιότερο παγκόσμιο ανθρωπιστικό οργανισμό.

Μόλις γνωρίσαμε κάποια χαρακτηριστικά του στοιχεία . Οι εποχές άλλαξαν και αλλάζουν, η Ροταριανή όμως φιλοσοφία, οι βασικές Ροταριανές αρχές και ο Ροταριανός τρόπος ζωής παραμένει ίδιος ακριβώς όπως και πριν από 29 χρόνια .

Την επέτειο των Γενεθλίων μας τίμησαν με τη παρουσία τους η Πρόεδρος η Αντιπρόεδρος και η Γραμματεύς της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Καβάλας, Μέλη Ροταριανών Ομίλων Κυρίες του  Inner Wheel Καβάλας και φίλοι του Ομίλου» .

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 50χρονος στο αεροδρόμιο της Καβάλας γιατί είχε στο σακίδιο του σπρέι πιπεριού
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θάσου