Σίγουρα δεν πρόκειται για άτομα ενός κατώτερου θεού, δεν πρόκειται για άτομα που χρειάζονται τη λύπη και τον οίκτο μας. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για άτομα που πρέπει να μένουν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. Είναι συνάνθρωποι μας. Ζουν δίπλα μας. Έχουν ανάγκη από αγάπη και ενδιαφέρον, όπως όλοι μας άλλωστε. Για άλλη μια φορά τα άτομα αυτά που φιλοξενούνται στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας, που βρίσκεται στην Ελευθερούπολη, απέδειξαν το Σάββατο (8/2) ότι έχουν δυνατότητες. Μας εντυπωσίασαν με το αποτέλεσμα, μας συγκίνησαν με τις ικανότητες και τα συναισθήματα τους. Μιλάμε για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του Θεραπευτηρίου που αποτελούν τη θεατρική ομάδα «Τα Φτερά του Ονείρου», οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό που είχε γεμίσει το αμφιθέατρο «Φρίξου Παπαχρηστίδη» την θεατρική παράσταση «Πρώτη φορά».

Για άλλη μια φορά «Τα Φτερά του Ονείρου» πέταξαν και πάλι ψηλά δηλώνοντας ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά είναι τρόπος ζωής και αποδεικνύοντας ότι τα καταφέρνουν πολύ καλά στο ταξίδι που επιχειρούν για την αναζήτηση τρόπων έκφρασης και για την ανακάλυψη της ανθρώπινης ψυχής μέσω της τέχνης του θεάτρου. Σύντομο χαιρετισμό πριν την έναρξη της παράστασης απηύθυνε η αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ και δημοτική σύμβουλος Παγγαίου, Όλγα Αμπατζιά και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Καβάλας, Σμάραγδος Κρεμμύδας. Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, οι αντιδήμαρχοι Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, Ανδρέας Καλλινικίδης και Κώστας Τσάκαλος, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Παγγαίου Άγγελος Παπαθεμελής, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου, Γιώργος Καλλινικίδης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Φροντίδα και Προσχολική Αγωγή», δημοτική σύμβουλος Ζωή Απαζίδου, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου που είχε γεμίσει το αμφιθέατρο.

Προηγούμενο άρθροΟ Ε.Ο.Σ. και ο Σ.Χ.Ο. Καβάλας στην κορυφή Vihren (2914m) του Pirin
Επόμενο άρθροΔυναμική και εποικοδομητική η παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Διεθνή έκθεση «FRUIT LOGISTICA 2020» στη Γερμανία