Δυναμική παρουσία είχε ο Δήμος Καβάλας στην τουριστική έκθεση «TTR 2022», που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2022 στο Βουκουρέστι, μέσω παρουσίας εκπροσώπων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» σε αυτοτελές περίπτερο, στο εκθεσιακό κέντρο ROMEXPO.

Τον Δήμο Καβάλας εκπροσώπησε ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Παναγιώτης Αγγελίδης, η Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της Επιχείρησης, Κυριακή Γανίτου και το στέλεχος της Διεύθυνσης, Βάγια Σώφλου.

Επί της ουσίας, μέσα από στοχευμένες επαφές με εξειδικευμένους δημοσιογράφους και travel bloggers δόθηκε έμφαση στο ποικιλόμορφο και αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν που προσφέρει ο Δήμος Καβάλας και η ευρύτερη περιοχή, με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών από την ρουμάνικη τουριστική αγορά, μέσω της σύσφιξης των επαγγελματικών σχέσεων και την συνεπακόλουθη τόνωση των τουριστικών εσόδων.

Κατά τη διάρκεια των B2B συναντήσεων τα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, με αναφορές σε γαστρονομικές, οινικές, πολιτισμικές, περιβαλλοντικές και άλλες εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει ο δυνητικός επισκέπτης, τόσο στο παραλιακό μέτωπο, όσο και ορεινό κομμάτι και στις εναλλακτικές διαδρομές του Δήμου Καβάλας. Στο επίκεντρο των επαφών τέθηκαν και ζητήματα αναφορικά με την ασφάλεια του προορισμού κατά την περίοδο της πανδημίας, καθώς και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, με στόχο την τόνωση και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη συγκεκριμένη αγορά- στόχο.

Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Παναγιώτης Αγγελίδης, αναφερόμενος στην έκθεση επεσήμανε: « Στο πλαίσιο του υφιστάμενου, εμπεριστατωμένου σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Καβάλας εστιάζουμε σε αγορές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς. Αυτές είναι κατά βάση οι βαλκανικές αγορές και φυσικά δεν ξεχνάμε τις παραδοσιακές αγορές της κεντρικής Ευρώπης όπως είναι η Γερμανία και η Αυστρία, ενώ υπάρχει πάντα ενδιαφέρον για την αγορά του Ισραήλ με το οποίο θέλουμε να αναπτύξουμε τις τουριστικές μας σχέσεις. Η φυσική μας παρουσία στην «TTR 2022» ξεκίνησε δυναμικά για το 2022, η οποία συνδέεται και με την επιστροφή του τουριστικού κλάδου στην κανονικότητα, ξεπερνώντας σταδιακά την κρίση της εποχής του Covid-19. Λάβαμε αρκετά θετικά μηνύματα, ωστόσο η εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την πορεία του τουρισμού στην χώρα μας, το τρέχον έτος. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι οι Ρουμάνοι όπως και γενικά οι Βαλκάνιοι αναγνωρίζουν την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό και για τον λόγο αυτό και το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καβάλας, μέσω της «Δημωφέλεια» θα δώσει το «παρών» σε εκθέσεις όπως και σε κάθε άλλη σημαντική τουριστική δράση, ενώ θα οργανώσουμε και press- fam trips για να αναδείξουμε την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή».

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις προσφυγικές ροές από Ουκρανία
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στην Έκτακτη Τηλεδιάσκεψη Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. για τις εξελίξεις στην Ουκρανία