Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, είχε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, καθώς τα παιδιά του Σταυρού τον ενημέρωσαν για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στους χώρους άθλησης του συνοικισμού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης στο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού, δόθηκε η ευκαιρία και στους κατοίκους της περιοχής να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και να ζητήσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Ο κ. Μουριάδης, ακούγοντας προσεκτικά τις τοποθετήσεις των κατοίκων του Σταυρού, τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή νέας παιδικής χαράς και την αναβάθμιση του ανοιχτού γηπέδου Μπάσκετ, ενώ τόνισε πως οι παρεμβάσεις στον τομέα των υποδομών (διευθέτηση ομβρίων υδάτων, αξιοποίηση της αλάνας στο βόρειο τμήμα του συνοικισμού, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης, δημιουργία τουριστικού περιπτέρου, σύνδεση της αρχαίας Εγνατίας Οδού με το εσωτερικό οδικό δίκτυο του Σταυρού), θα δρομολογηθούν μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα του 2022, μετά την αυτοψία που θα πραγματοποιήσουν τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας και την επανεξέταση των μελετών που συντάχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ερωτηθείς από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, για τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος Καβάλας στο θέμα της πιθανής διέλευσης του Ε61 μέσα από το αισθητικό δάσος του Σταυρού, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι όσο είναι ο ίδιος Δήμαρχος Καβάλας κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί και πως αν χρειαστεί θα προσφύγει ακόμη και στο ΣτΕ για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης στη Σκάλα Καλλιράχης
Επόμενο άρθροΕπιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με αφορμή τις εξαγγελίες για το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά