Μια φορά κι έναν καιρό, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ πήραν μικρά έλατα, φυτεμένα σε γλάστρες και κάλεσαν παιδιά από 19 σχολεία της πόλης σε μια μεγάλη γιορτή στην δημοτικό κήπο. Τα παιδιά διάλεξαν από ένα παραμύθι και στόλισαν τα δενδράκια με στοιχεία των παραμυθιών, φτιάχνοντας ένα μαγικό δάσος που συντρόφευσε την πόλη τις ημέρες των γιορτών.

Σήμερα, αυτά τα δενδράκια άφησαν την φωλιά της γλάστρας τους και απέκτησαν μόνιμη θέση στη φύση.

Με τη βοήθεια στελεχών και εργαζομένων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου, και των ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΩΝ, παιδιά από κάθε σχολείο, φύτευσαν τα δενδράκια στην περιοχή του αγίου Λουκά, πίσω από την Μεραρχία, δημιουργώντας το Άλσος των Παραμυθιών και δίνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα:

Δεν κόβουμε δένδρα ούτε χρησιμοποιούμε κομμένα δένδρα για τα Χριστούγεννα, αλλά παίρνουμε δένδρα μέσα σε γλάστρα και μετά τις γιορτές τα φυτεύουμε στη γη για να μεγαλώσουμε περισσότερο το πράσινο στον τόπο μας.

Τα 20 δενδράκια έντυσαν με γιορτινά στολίδια και τα φύτευσαν οι μαθητές από τα εξής σχολεία:
Νηπιαγωγεία 7ο και 8ο,
Δημοτικά: 2ο, 12ο, 13ο, 15ο, 16ο, 17ο, 21ο, 22ο, 24ο, 25ο, Παληού, Αμυγδαλεώνα,
Γυμνάσια: 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο️

Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ

Στην δενδροφύτευση πήραν μέρος παιδιά από κάθε σχολείο και έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Απόστολος Μουμτσάκης, η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός», Κατερίνα Κουμανίδου, καθώς και μέλη της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ».

Όλοι μαζί φρόντισαν ώστε, στο τέλος του παραμυθιού, τα χριστουγεννιάτικα δενδράκια να ζήσουν καλά κι εμείς καλύτερα.

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή σύμβασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Παληού
Επόμενο άρθροΣτις 12 Φεβρουαρίου «Ημέρα Ανοιχτής Πόρτας» (Open Day) στο νέο, υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καβάλα