Μηδενικά είναι σχεδόν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα μετά από μήνες προσπαθειών. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης υπογράμμισε πως τα κρούσματα είναι πλέον ελάχιστα πλην όμως επιβάλλεται να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι λόγω και των μεταλλάξεων του ιού, όπως της ΔΕΛΤΑ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες νοσηλεύονται ελάχιστα περιστατικά στο Νοσοκομείο μας. Σήμερα Τετάρτη νοσηλεύονται τρεις, εκ των οποίων ένας από την Π.Ε. Δράμας. Τα τεστ που κάνουμε σε καθημερινή βάση είναι σχεδόν όλα αρνητικά κι αυτό είναι ικανοποιητικό. Όμως αυτό που μας ανησυχεί τις τελευταίες μέρες είναι ότι αρχίζει και πέφτει ο ρυθμός των εμβολίων. Γι’ αυτό θα προέτρεπα τους Καβαλιώτες όλων των ηλικιακών ομάδων να κάνουν το εμβόλιό τους. Πρέπει να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, το λένε όλοι οι ειδικοί. Δεν πρέπει να ατονήσουμε λόγω καλοκαιριού. Τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα πανελληνίως έχουν ανέβει σε ανησυχητικά νούμερα. Η καινούργια μετάλλαξη του ιού, η Δέλτα, αρχίζει και κυριαρχεί και στην Ελλάδα, επομένως ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον είναι να εμβολιαστούμε. Είναι καλό και για τον εαυτό τους αλλά και για όλους. Πρέπει να χτίσουμε το τοίχος προστασίας κατά του κορωνοϊού σε τέτοιο βαθμό που να μην μας επηρεάσει ο χειμώνας».

ΝΕΟΙ

Για τους νέους είπε ότι «έρχονται αρκετοί αλλά στο βαθμό που περιμέναμε. Όμως είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν τώρα που το καλοκαίρι συναθροίζονται, κάνουν διακοπές κι έρχονται σε επαφή με συγγενείς πιθανόν ανεμβολίαστους. Πρέπει λοιπόν να εμβολιαστούμε, είναι η πρόταση όλων των ειδικών ανά τον κόσμο.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μιλάνε σε ανακοίνωσή τους για την αναγκαιότητα του εμβολίου κάνοντας μάλιστα πρόταση να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες ομάδες. Δεν πρέπει να έχουμε φοβίες και να ακούσουμε τους ειδικούς».

Προηγούμενο άρθροΣωτήρης Παπαδόπουλος: Φέρει ευθύνη και ο δήμος για τα μειωμένα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ
Επόμενο άρθροΑυξημένα είναι τα τροχαία στην Καβάλα γεγονός που επιβαρύνει το έργο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ