Πολύ σπάνια κάποιος εμβολιασμένος να φτάσει να διασωληνωθεί σημειώνει ο Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου κ. Ξενοφών Κροκίδης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “Καταρχάς συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος γιατρού».

Ακολούθως αναφέρθηκε στα εμβόλια τονίζοντας ότι «Να πω ότι μετά τον εμβολιασμό χτίζουμε το τοίχος ανοσίας 24 ημέρες μετά τη 2η δόση.

Το εμβόλιο της τζόνσον χτίζει τοίχος ανοσίας μετά από 4 εβδομάδες. Άρα στο διάστημα αυτό εκτεθειμένοι είναι όλοι εμπρός σε μια νέα λοίμωξη. Άρα αν δεν έχω αναπτύξει τα αντισώματα ή δεν έχω εμβολιασθεί και αν δεν έχω αναπτύξει τα αντισώματα τότε υπάρχει πρόβλημα αν έρθω σε επαφή με κρούσμα μια και δεν θα έχω τηρήσει τα μέτρα και μπορεί να αρρωστήσω και εγώ. Απλά όποιος έχει κάνει το εμβόλιο έχει μικρή πιθανότητα να πέσει σε ένα κρεβάτι ή να διασωληνωθεί. Αυτό είναι το όφελος ενός εμβολίου».

Και πρόσθεσε πως «Εξάλλου τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Όλα τα άλλα που λέγονται από την αντίπερα όχθη δεν έχουν καμία θέση αφού τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά. Μπορεί να βγήκαν σε λίγους μήνες αλλά αυτό είναι ένα επιστημονικό επίτευγμα. Όταν 1 εκ επιστήμονες δούλεψαν και ετοίμασαν αυτά τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια που έχουμε στη διάθεση μας. Άρα και οι άνω των 50 – 60 ετών που δεν έχουν εμβολιασθεί ας κάνουν το εμβόλιο ενώ μεγάλη προσέλευση ευτυχώς έχει τελευταία και η κίνηση των νεωτέρων ατόμων για εμβολιασμό. Άλλωστε έτσι έχει κανείς εύκολη πρόσβαση στους χώρους αναψυχής και διασκέδασης. Γι αυτό και βλέπουμε μια κίνηση και περισσότερους εμβολιασμούς ενώ πλέον και τα παιδιά έρχονται με τους γονείς τους στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου και αυτά να εμβολιασθούν».

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Η Καβάλα ολόκληρη πενθεί για την Μαρία Φραντζεσκάκη
Επόμενο άρθροΑπόστολος Βαγενάς: Αντιμετωπίσιμη η κατάσταση σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού σε Γυμνάσια και Λύκεια