%ce%b4%ce%b5%cf%85%ce%b1%ce%ba

Στις 500.000 ευρώ είναι το ταμειακό απόθεμα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας ενώ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η επιχείρηση εμφανίζει κερδοφορία. Παράλληλα η επιχείρηση παρέλαβε τους ρότορες για τον Βιολογικό Καθαρισμό της Άσπρης Άμμου που θα τους εγκαταστήσει σε μία εβδομάδα όπως διαβεβαιώνει ο πρόεδρός της κ. Χαράλαμπος Κουφατζής.

Συγκεκριμένα είπε ότι «όπως είχαμε δεσμευθεί, έχουν παραληφθεί οι ρότορες μέσα στο χρονοδιάγραμμα και αναμένουμε τις επόμενες μέρες την ολοκλήρωση της εργολαβίας, να παραλάβουμε έτοιμο το έργο και να λειτουργεί, πλέον, ο Βιολογικός μας Καθαρισμός με 6 ρότορες και όχι 4, όπως λανθασμένα αναφέρει σε Δελτίο Τύπου η παράταξη «Ο τόπος της ζωής μας». Και προχωράμε για το επόμενο στάδιο των διορθώσεων. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μία εβδομάδα. Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα. Υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση λίγων ημερών. Και επιτέλους αυτές οι δυσάρεστες οσμές που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Άσπρης Άμμου και των ανατολικών συνοικιών της Καβάλας, θα σταματήσουν».

ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ σχολίασε ότι «ταμειακά είμαστε πάρα πολύ καλά. έχουμε αποθέματα πλέον των 500 χιλιάδων ευρώ. Αναμένουμε τον απολογισμό του 2017 που θα έχουμε μία κερδοφορία της τάξεως των 700 χιλιάδων ευρώ και για το 2018 αναμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι προϊόν της σημαντικής και ορθολογικής διαχείρισης των δαπανών τα τελευταία χρόνια. Βιώσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έξοδα των δαπανών για τη ενέργεια, καθώς και συμμαζέψαμε τις υπόλοιπες δαπάνες της Επιχείρησης. Και πολύ σημαντικό αυτό, ότι παρουσιάζουμε αυτά τα νούμερα παρ’ ό,τι έχουμε προχωρήσει και σε επιδιορθώσεις. Δηλαδή έχουμε δαπανήσει χρήματα και για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Είχαμε πολλά θετικά αποτελέσματα. Φυσικά, επίσης, οφείλεται και στο ότι ο κόσμος της Καβάλας σπεύδει να πληρώσει και να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις απέναντι στην Επιχείρηση σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι διάφορες δαπάνες που κάναμε και η έκκληση στον κόσμο για να ρυθμίσει και να τακτοποιεί τις τυχόν οφειλές του, είχαν αποτέλεσμα».

Προηγούμενο άρθροΜία διαφορετική παράσταση σήμερα στην Καβάλα από το θέατρο Ολόνγχο της Ιακουτίας της Σιβηρίας
Επόμενο άρθροΑγιασμός στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με νέο τμήμα ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας