Λένε πως η ιστορία μας ξεκινά πάντα από την ιστορία της μητέρας μας. Εκείνη είναι η αρχή των πάντων στη ζωή μας, εκείνη μας έφερε στον κόσμο, μας πότισε με την αγάπη και την φροντίδα της, ακολούθησε κάθε μας βήμα, στήριξε κάθε μας όνειρο, ίσιωσε τις στραβές γραμμές και μας βοήθησε να τραβήξουμε ίσιες, και στάθηκε στο πλάι μας. Η μητέρα μας είναι η αρχή μας.

Η μητέρα δίνει τη συνέχεια στο ρεύμα της ζωής, στο αίμα και στην κληρονομιά των προγόνων, στα ήθη και στα έθιμα, σε όλα τα αγαθά του πολιτισμού. Η μητέρα είναι ο προστάτης και ο θεματοφύλακας των αξιών και των αγαθών του πολιτισμού. Αυτή διατηρεί την παράδοση, την εξευγενίζει, την αυξάνει και την παραδίδει από γενιά σε γενιά.

Η Γιορτή της Μητέρας δεν είναι και δεν πρέπει να μετατραπεί σε μια απλή επέτειο τυπικής αναγνώρισης και έκφρασης κάποιων «ανέξοδων» ευχών. Αντιθέτως, θα πρέπει να λειτουργεί ως σταθμός απολογισμού για το τι έχουμε πράξει μέχρι σήμερα ώστε να στηρίξουμε με τη σειρά μας αυτή τη μεγάλη δότρια ζωής, αλλά και ως έναυσμα προβληματισμού για το πρέπει ακόμη να πράξουμε ώστε να ενισχύσουμε τον σύγχρονο ρόλο της.

Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μητέρα του σήμερα εξακολουθούν να είναι τεράστιες. Νεαρή ή ηλικιωμένη, πλούσια ή φτωχή, διάσημη ή μη, μορφωμένη ή όχι, εργαζόμενη ή άνεργη, ανύπαντρη, πολύτεκνη, «μάνα καρδιάς», η μητέρα δίνει καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να συνδυάσει μεταξύ τους τόσο πολυσήμαντους μα και δύσκολους ρόλους.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες που μας χάρισαν τη ζωή και μας αγάπησαν περισσότερο και από την ζωή τους. Ο «Σύγχρονος Δήμος» δεσμεύεται να ενισχύσει περαιτέρω όλες τις δημοτικές υποδομές που θα βοηθήσουν και θα διευκολύνουν τις μητέρες του Δήμου Καβάλας στο ανεκτίμητο έργο ανατροφής των παιδιών τους.

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει για να το φωνάξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου» (Οδυσσέας Ελύτης)

Με τιμή

Θόδωρος Μουριάδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας  

Προηγούμενο άρθροΑπολογισμό της πορείας του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα έκανε ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης
Επόμενο άρθροΜειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην ΑΜ-Θ τον Απρίλιο μήνα