Εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ» για την Καβάλα καθώς οι αιτήσεις ήταν πάρα πολλές και το χρονικό περιθώριο πολύ μικρό. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης σημείωσε στη συνέντευξη του στον Lobby 101,8 ότι έχουν πολλές ενστάσεις καθώς η μεθοδολογία που ισχύει αδικεί την προσπάθεια των μηχανικών που λόγω στενότητας χρόνου πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να υποβάλουν την αίτηση τους. .

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως «Το ότι θα συνέβαινε το είχαμε προβλέψει και είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα από τη στιγμή που έχει διατηρηθεί ως μοναδικό κριτήριο για την υπαγωγή μιας αίτησης στο πρόγραμμα, η χρονική προτεραιότητα. Δηλαδή όποιος προλάβει και πληκτρολογήσει πιο γρήγορα την αίτηση, όποιος είναι πιο τυχερός να έχει πιο σταθερό δίκτυο σε όλη την φάση της διαδικασίας, σε αυτόν που δεν θα του κολλήσει η σύνδεση για να πάρει το ΠΕΑ, με το Taxis Net κλπ.

Δηλαδή διατηρούνται όλα εκείνα τα στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση ουσίας του προγράμματος που είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού δυναμικού της χώρα που είναι ιδιαίτερα σημαντική και το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο πρόγραμμα και επειδή επιπλέον έχει και πολλή επιδότηση, έχει αγκαλιαστεί απ όλο τον κόσμο.

Από προχθές άνοιξε στις 10 π. μ τα πρόγραμμα, διατηρήθηκε για ένα τέταρτο της ώρας άλλα ο πολύς ο κόσμος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την αίτησή του. Μετά για 20 λεπτά βγήκε εκτός ,επανήλθε ξανά στις 10.40 και μέσα σε τρία λεπτά ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός και έκλεισε οριστικά το σύστημα.

Όσοι συνάδελφοι μπήκαν στην μάχη να προλάβουν τα υποβάλλουν αίτηση και όσοι περίμεναν μέχρι τις 10.40 πρόλαβαν και βαλαν τις αιτήσεις».

ΠΕΡΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΏΝ

Και πρόσθεσε πως «Σύμφωνα με τα στατιστικά του υπουργείου ικανοποιήθηκαν 3000 αιτήσεις. Έχουμε όμως πολύ σοβαρές ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Είναι άσχημο οι κόποι πολλών μηνών για πολλούς συναδέλφους που μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν αυτοψίες σε κατοικίες , διαμόρφωσαν σενάρια παρέμβασης για να πετύχουν την ενεργειακή του αναβάθμιση, να βλέπουν όλα αυτά να πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων και δεν είχαν καν την δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση στο σύστημα.

Αυτό που έχουμε πεί προκειμένου στην επόμενη φάση να μην γίνουμε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών είναι ότι θα πρέπει να μπούνε άλλα κριτήρια. Να γίνεται αξιολόγηση των προτάσεων με άλλα κριτήρια έτσι ώστε να μην έχουμε μοναδικό κριτήριο αυτό που ισχύει τώρα. Όποιος προλάβει δηλαδή. Να αξιολογούνται οι προτάσεις για τα σενάρια που περιλαμβάνουν, τα κριτήρια για την παλαιότητά τους, το σημείο που βρίσκονται, να μπαίνουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, για να μπούμε σε μια διαδικασία ομαλοποίησης της κατάστασης και να αρχίζει το πρόγραμμα να έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα των υπολοίπων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τα οποία έχουμε συνηθίζει να υποβάλλουμε».

Άρα η γεύση που μας έχει μείνει από χθες είναι η χαρά γι αυτούς που κατάφεραν και πέρασαν την δοκιμασία αυτή αλλά είναι και μεγάλη απογοήτευση και θυμός για όλους τους άλλους που δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε το προηγούμενο ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων της Καβάλας
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης:
«Ενώνω τη φωνή μου με την σιωπηρή κραυγή
των θυμάτων του Ολοκαυτώματος»