Στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 μίλησε το πρωί της Παρασκευής (21/8) η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου η οποία έκανε λόγο για τις ζημιές στο νησί της Θάσου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων, το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την χρήση μάσκας από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

“Η Θάσος έχει πληγεί και από πυρκαγιές και από πλημμύρες τα τελευταία χρόνια. Το Νοέμβριο είχαμε τις μεγάλες καταστροφές. Η Περιφέρεια και η κυβέρνηση υποσχόταν ότι άμεσα θα γινόταν τα αντιπλημμυρικά έργα. Διαβεβαίωναν τον κόσμο ότι άμεσα θα γίνουν όλες οι εργασίες ώστε να είναι έτοιμο το νησί για την τουριστική περίοδο. Κάποια χρήματα είχαν εγκριθεί για εργασίες και βλέπουμε ότι έχουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Για ακόμα μία φορά αφού γίνει η καταστροφή λένε ότι θα αρχίσουν οι εργασίες. Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι. Θα πιέσουμε για να κινηθούν οι διαδικασίες το γρηγότοτερο”, είπε η κ. Ελευθεριάδου.

Σε ότι αφορά την οικονομία η Τάνια Ελευθεριάδου περιέγραψέ με μελανά χρώματα το επόμενο διάστημα: “Πολλοί δεν ξέρουν αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα καταστήματα τους και αν θα έχουν δουλειά από Σεπτέμβριο. Τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις που είναι σε αναστολή, αλλά και παράταση να δοθεί αυτό δεν είναι λύση. Θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μία απόφαση και να διαγράψει φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις ή να δώσει μία οικονομική ενίσχυση σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις για να μπορέσει να ορθοποδήσει η οικονομία”, ενώ για το κομμάτι της εργασίας σημείωσε: “Η μερική απασχόληση και η μείωση του μισθού είναι ο κανόνας πλέον. Θα δείτε ότι οι περισσότερο εργαζόμενοι δουλεύουν μειωμένο ωράριο. Η κυβέρνηση λειτουργούσε βλέποντας και κάνοντας και δεν είχε καμία πρόθεση να στήριξη την οικονομία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”.

Για τις μάσκες στα σχολεία αλλά και τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας η κ. Ελευθεριάδου είπε πως: “Με τα σχολεία είναι το ίδιο που συμβαίνει και με τον τουρισμό. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο. Ανοίγει τα σχολεία χωρίς να έχει πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις και μέτρα. Δεν έχει προσλάβει τους  απαραίτητους καθηγητές. Δεν έχει φροντίσει να δημιουργηθούν νέες τάξεις, με λιγότερα παιδιά. Δεν έχει φροντίσει να έρθει το κατάλληλο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία”.

Για τις μάσκες τόνισε: “Η τιμή που αγοράζει τις μάσκες το κράτος να είναι χαμηλή και να ελεγχθεί. Αλλιώς ουσιαστικά θα μας τα δίνουν από το ένα χέρι και από το άλλο θα μας τα παίρνουν”.

Ακούστε όσα δήλωσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ στο Lobby 101.8 από το 30.25

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/305557157335903/?t=1809

Προηγούμενο άρθροΝοσοκομείο Καβάλας | 48 τεστ κορωνοϊού – Όλα αρνητικά
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη διακινητής μεταναστών στην ανατολική είσοδο της Καβάλας