Ενημερωτική σύσκεψη για τη χάραξη στρατηγικής αναφορικά με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021 στην αίθουσα συσκέψεων του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, παρουσία εκπροσώπων της ΟΛΚ ΑΕ, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, του Δήμου Καβάλας, του Επιμελητηρίου και του Λιμενικού Σώματος.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Marine Operations Celebrity Cruises Inc, Capt. Μανώλης Αλευρόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Five Senses Consulting και Σύμβουλος Ανάπτυξης Κρουαζιέρας για τον Τουρισμό στην Καβάλα, Ιωάννης Μπρας.
Τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, Παναγιώτης Αγγελίδης, ο οποίος δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σύμπραξη των τριών φορέων, του ΟΛΚ, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ-Δήμου Καβάλας και του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας αποδίδει καρπούς.

Επίσης, η σύμπραξη με τον Σύμβουλο της κρουαζιέρας είναι σε πολύ καλό δρόμο και ελπίζουμε ότι το 2022 θα έχουμε αποτελέσματα. Είμαστε, δε, πολύ τυχεροί που έχουμε σήμερα μαζί μας τον αντιπρόεδρο της Marine Operations Celebrity Cruises Inc. Με ευθύνη, δε, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ οργανώσαμε fam trip σε χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν προορισμούς για τις εκδρομές των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, όπως είναι ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων, το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας και το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων».

Παράλληλα, ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στην Καβάλα, αλλά και στην αναβάθμιση και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος, τόσο σε επίπεδο ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, όσο και σε επίπεδο υποδομών, ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ο τομέας του Τουρισμού και συνεπώς και της Κρουαζιέρας αποτελεί προτεραιότητα προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, σημείωσε ότι ανάλογες προσπάθειες για την ανάπτυξη της Κρουαζιέρας και την προσέλκυση εταιριών που δραστηριοποιούνται στο κλάδο, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.
Μετά το πέρας της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε περιήγηση των συμμετεχόντων σε χαρακτηριστικά σημεία του Δήμου Καβάλας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να συνδεθεί στη συνείδηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων ο προορισμός «Καβάλα» με την Ιστορία, τη φυσική ομορφιά και τα προϊόντα τα οποία παράγει ο τόπος, αλλά και με τον Θρησκευτικό και τον Ιαματικό Τουρισμό.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση της Περιφερειακής Συμβούλου Θάσου κ. Μαρία Πολυμέρου για τα αντιπλημμυρικά έργα που ανακοίνωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Επόμενο άρθροΤο προγραμμα επίσκεψης της ΑΕ Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Καβάλα