Μία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ για το έργο της υδροδότησης της περιοχής των Φιλίππων. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κουφατζής δήλωσε πως πρόκειται για ένα έργο 10 εκ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στις 10.30, θα έχουμε ευρεία σύσκεψη με φορείς που σχετίζονται με την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ ώστε να συζητηθούν λεπτομέρειες και να δούμε τι περαιτέρω κινήσεις χρειάζονται ώστε οι μελέτες που έχει έτοιμες η ΔΕΥΑΚ να χρηματοδοτηθούν και να προχωρήσουν. Αφορά την ύδρευση του δημοτικού διαμερίσματος Φιλίππων αφού μόνο σ’ αυτό εμπλέκεται η Κοινοπραξία ΤΑΡ, μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος πάντα. Εμείς με το υπουργείο συνομιλούμε. Το ποιος θα χρηματοδοτήσει, εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς είμαστε έτοιμοι από τεχνικής άποψης από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ και συζητάμε τεχνικά ζητήματα και λεπτομέρειες ώστε να προχωρήσει το όλο εγχείρημα. Είναι ένα έργο που αρχικά ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ αλλά στη συνέχεια με τις εκπτώσεις αναμένεται να πέσει».

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Για το θέμα της κακοκαιρίας  και τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ είπε ότι «η υπηρεσία –και επιβραβεύω τα συνεργεία μας και το προσωπικό- ήταν σε πλήρη ετοιμότητα την περίοδο του παγετού. Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης αντιμετωπίστηκαν στο σύνολό τους και όπου χρειάστηκε σε ιδιωτικές παροχές όπου είχαν πρόβλημα, η υπηρεσία ήταν εκεί για να δώσει τις συμβουλές της για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα. Ταυτόχρονα βοηθήσαμε και τον δήμο Καβάλας με συνεργεία τα οποία βοήθησαν στο ρίξιμο του αλατιού στους δρόμους ώστε να μην κλείσουν. Από ‘δω και πέρα, φυσικά, αναμένεται να έχουμε πολλά προβλήματα εξαιτίας του παγετού. Εμείς θα είμαστε εκεί με 11 συνεργεία στη διάθεση των πολιτών και των καταναλωτών, για να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί».

Προηγούμενο άρθροΜε καθυστέρηση θα πληρωθούν τα επιδόματα πρόνοιας
Επόμενο άρθρο«Ξεπουλάμε εθνικά ιδεώδη» δήλωσε για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής