Στο δημαρχείο συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου κεκλεισμένων των θυρών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης με την Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα προκειμένου να προταθούν λύσεις για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των προσφύγων.

Στις 31 Μαρτίου ολοκληρώνεται η σύμβαση του δήμου με το επιμελητήριο Καβάλας για το συνεδριακό κέντρο “Απόστολος Μαρδύρης” όπου σήμερα φιλοξενούνται περίπου 750 πρόσφυγες. 

 
Κατά καιρούς προτάθηκαν αρκετά σημεία, ωστόσο αυτό που τονίζουν δήμος και κυβέρνηση είναι οτι η τοποθεσία που θα οριστεί να βρίσκεται εκτός αστικού ιστού. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης και Δημήτρης Εμμανουηλίδης μαζί με την Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα έκαναν αυτοψία σε πιθανές τοποθεσίες που ίσως είναι ικανές να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες. Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε η Βιομηχανική Περιοχή και ένας χώρος στα Αμισιανά Καβάλας. 

  
Οι προτάσεις θα σταλούν στην κεντρική διοίκηση και απο εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις ενώ μαζί με το Απόστολος Μαρδύρης θα μετεγκατασταθούν και οι πρόσφυγες που διαμένουν στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης.

Προηγούμενο άρθροΕξαφάνιση 69χρονου απο το Οφρύνιο Καβάλας
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Θεαγένιος Δρόμος Θάσου 50χλμ.-100χλμ.