Σύσκεψη για την ασφάλεια των εργαζομένων στα λατομεία πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας παρουσία όλων των προέδρων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Ματίνα Τσούτσα σκοπός τους ήταν να βρουν προτάσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη μεταξύ των προέδρων των Εργατικών Κέντρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με θέμα την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας και τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους εργασίας, αλλά ειδικότερα στον τομέα εξόρυξης και εμπορίας μαρμάρων. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη διότι το θέμα που συζητήσαμε απασχόλησε και απασχολεί διαχρονικά το εργατικό κίνημα. Είναι ένα από τα σημαντικότερα διότι αφορά την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, αλλά και την κοινωνία και την οικονομία ευρύτερα. Γνωρίζουμε όλοι τις επιπτώσεις και τις βλάβες που προκαλούνται εξαιτίας της υγιεινής και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές προκαλούνται κυρίως από την παραβατικότητα που κυριαρχεί στους χώρους εργασίας».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «ο σκοπός μας ήταν να συντονίσουμε τις ενέργειες, να θέσουμε τις προτάσεις μας και να ζητήσουμε από τα όργανα της πολιτείας να πολλαπλασιάσουν τους ελέγχους και να ζητήσουμε από τους εργοδότες να δαπανήσουν τα χρήματα που θα προσθέσουν δεξιότητες στους εργαζόμενους, θα διορθώσουν τα εργαλεία και τις συνθήκες δουλειάς έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις επιπτώσεις. Ο καθένας είπε την άποψή του, προτείναμε διάφορα μέτρα έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην εξαφάνιση των θανάτων και των βλαβών των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Στην περιοχή μας δεν συμβαίνουν συχνά τέτοια περιστατικά όμως ο σκοπός της συνάντησης είναι να μπορέσουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε και να μην υπάρχει κανένας θάνατος σε χώρους εργασίας.

Αυτή ήταν η γενικότερη εικόνα της σύσκεψης. Τις προτάσεις και τα συμπεράσματα της σύσκεψης θα τα διαβιβάσουμε στους αρμόδιους φορείς. Υπήρχαν πολλές προτάσεις και κάποια στιγμή θα τις δημοσιεύσουμε».

Προηγούμενο άρθροTo Τμήμα Φυσικής στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΠεριοριστικά μέτρα κυκλοφορίας λόγω ασφαλτόστρωσης από σήμερα στην περιοχή του Αγίου Σίλα