Σε φάση έναρξης του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη αναμένεται να προχωρήσουν στην προμήθεια του λογισμικού ενώ γίνεται μία αναπροσαρμογή της υπηρεσίας λόγω των πολλών υπαλλήλων που έφυγαν μέσω της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο σε ό,τι αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση. Υπάρχει μια καθυστέρηση ως προς την αγορά του λογισμικού. Έχουμε καταλήξει στο λογισμικό που θέλουμε να αγοράσουμε και με τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας να εγκαταστήσουμε και από ‘δω και πέρα να λειτουργήσουμε μόνοι μας την ελεγχόμενη στάθμευση. Υπάρχει, πλέον, η τεχνογνωσία. Αυτό το διάστημα, όμως, υπήρχε η κινητικότητα των υπαλλήλων. Πολλά άτομα έφυγαν από το Δήμο Καβάλας, ανάμεσά τους κάποιοι από τις Προμήθειες κι έτσι παρατηρήθηκε μία μικρή καθυστέρηση. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα αγοραστεί το λογισμικό. Όλα τα άλλα έχουν μπει σε μία σειρά και σύντομα θα ξεκινήσουμε την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη στάθμευση για να διευκολύνονται κι ο πολίτης και η δημοτική αστυνομία.

Αυτά σε ό,τι αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο. Παράλληλα ετοιμάζουμε και αυτήν στην χερσόνησο της Παναγίας. Εκεί έχουμε μαζέψει τα δικαιολογητικά από τους κατοίκους που θέλουν μία κάρτα στάθμευσης. Η σκέψη μας είναι ότι οι κάτοικοι της Παναγίας θα μπορούν να έχουν τη δική τους κάρτα και να παρκάρουν στα σημεία που θα ορίσουμε. Θα μπορούν να ανεβαίνουν οι επισκέπτες και θα αφήνουν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα το αυτοκίνητό τους. Θα υπάρχει στάθμευση για τους κατοίκους, για τα μαγαζιά και γενικά πιστεύω ότι σύντομα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο γιατί από ‘κει θα πρέπει να περάσει το θέμα. Είμαστε κι εδώ σε πολύ καλό σημείο, έγιναν οι συνεννοήσεις, η διαβούλευση, κάποια προβλήματα που υπήρχαν έχουν εξομαλυνθεί. Θα ξεκινήσουμε και αν προκύψουν προβλήματα στη διαδρομή θα τα ξεπεράσουμε εύκολα.

Είναι αλήθεια ότι η κίνηση στους δρόμους έχει αυξηθεί και λόγω του καλοκαιριού. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Τροχαία Καβάλας που μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία ελέγχουν τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Να μην ξεχνάμε ότι το μεγάλο πρόβλημα που μας δημιούργησε το πάρκινγκ της Ροδόπης που είναι κλειστό. Μας είπε ο δήμαρχος ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα από την Αθήνα σε ό,τι αφορά τη χρήση του. Το χρειαζόμαστε αυτόν το χώρο που μαζί με κάποιους άλλους χώρους που σκεφτόμαστε, μπαίνοντας και βγαίνοντας ανατολικά και δυτικά της πόλης, έτσι ώστε η κίνηση στο κέντρο να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για το κομμάτι του πολιτισμού είπε ότι «είναι αλήθεια ότι ο πολιτισμός λόγω της πανδημίας έχει πληγεί πάρα πολύ, ίσως περισσότερο από όλους τους κλάδους. Ήδη άρχισε να κάνει όμως τα πρώτα του βήματα και πηγαίνουμε προς την κανονικότητα. Ξεκίνησαν εκδηλώσεις του Cosmopolis στη χερσόνησο της Παναγίας και στον Άγιο Νικόλαο. Έπρεπε η συμμετοχή του κόσμου να είναι μικρή λόγω των μέτρων της πανδημίας. Το φεστιβάλ ξεκίνησε πολύ καλά, η συμμετοχή ήταν πολύ καλή, τα συγκροτήματα είναι δικά μας.

Οι παραστάσεις στο θέατρο των Φιλίππων ξεκίνησαν δυναμικά και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως πήραμε την απόφαση, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από το Σεπτέμβριο, εξετάζοντας πάντα την όλη κατάσταση. Δειλά- δειλά ανοίγουν τα φτερά τους με πρόβες σε ανοιχτούς χώρους και πάντα με όλα τα πρωτόκολλα. Είναι αισιόδοξος ότι σιγά- σιγά θα μπούμε σε μία κανονικότητα».

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται ο καθαρισμός των ακτών του Δήμου Παγγαίου από τις πακτωμένες ομπρέλες
Επόμενο άρθροΒουτιά στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας