Την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 συνεδρίασε στο κτήριο του Καλογερικού το Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο) Δήμου Θάσου με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2020».
Την συνεδρίαση συντόνισε ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας κ. Σταύρος Κιβράκης.
Στην συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν τα τακτικά μέλη του ΣΤΟ του Δήμου Θάσου και εκπρόσωποι όλων υπολοίπων εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, συζητήθηκαν δράσεις – έργα – μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν για την έγκαιρη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών έτους 2020 στην Θάσο.


Από την συζήτηση προέκυψε η άψογη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, ενώ κατατέθηκαν από κάθε υπηρεσία και φορέα η ετοιμότητα τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της καταστολής.
Στο τέλος της συνεδρίασης με αφορμή την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, προτάθηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.

Προηγούμενο άρθροΣε όλα τα σχολεία υπάρχει ειδικός χώρος για περίπτωση Covid-19 | Ωριμότητα από τους μαθητές στην επιστροφή τους
Επόμενο άρθροΕλευθερούπολη: Πέρσι σαν σήμερα το «διπλό» στην Βέροια που σφράγισε την άνοδο στην Α2