Πλημμελή χαρακτήρισε τη διαχείριση του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Καπνεργάτη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο οι διαδικασίες είναι πολύ υποτονικές και η Διοίκηση του Δήμου καβάλας δεν έχει αναπτυξιακό προγραμματισμό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι μια υπόθεση που πονάει. Είχε ξεκινήσει με την έγκριση από τον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ένα έργο από τα 8,5 και πλέον εκατομμύρια που είχαν εγκριθεί.

Είναι πρόγραμμα που αναφέρεται σε αναπλάσεις κυρίως τουριστικής ανάπτυξης. Δυστυχώς κι εδώ μετά από 2 χρόνια διοίκησης του Δήμου Καβάλας, η διαχείριση και σ’ αυτόν τον τομέα είναι πλημμελής. Τα έργα καθυστερούν κι ενδεχομένως οι προτεραιότητες της διοίκησης του δήμου να είναι διαφορετικές, αλλιώς δεν δικαιολογείται τόση καθυστέρηση. Τα γραφειοκρατικά προσχώματα θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί και να είχαν ιεραρχηθεί διαφορετικά».

ΕΡΓΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Πρόσθεσε ότι «αλλά δεν είναι μόνο το ΒΑΑ. Ποια είναι η πολιτική του Δήμου Καβάλας για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής; Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που θέλει να προβάλλει δράσεις και όχι έργα, με επικοινωνιακό χαρακτήρα. Καθαρισμός χόρτων, να βαφτούν τα κάγκελα κλπ. Είναι αυτό η πολιτική που πρέπει να απασχολεί το Δήμο Καβάλας; Δεν έχουν θέσει αναπτυξιακούς στόχους που θα μας δώσουν και την επόμενη μέρα. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας κοιτάζει το παρόν και πώς θα δημιουργήσει μία εικόνα με ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Αν σκεφτόμαστε από τώρα τις εκλογές τότε νομίζω ότι αδικείται ο δημότης της Καβάλας, διότι στο μέλλον θα αντιμετωπίσει πολύ σημαντικά προβλήματα που θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί. Έτσι χάνουμε την ουσία και τους στόχους μας που έπρεπε να είναι μακροπρόθεσμοι. Έτσι χάσαμε και το Air Show, έτσι βλέπουμε το Cosmopolis να μεταφέρεται από την Παναγία προς το λιμάνι.

Γίνεται προσπάθεια να δραστηριοποιηθούν με λάθος τρόπο οι πολιτιστικοί σύλλογοι κι επαφίεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας στη φιλοτιμία και τον εθελοντικό χαρακτήρα τους για πράγματα που ο Δήμος Καβάλας θα έπρεπε να είναι πιο ενεργός. Τους ζητάει να βάλουν πλάτη για το Cosmopolis όταν αυτό μπορεί να έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό του κατά 100%. Επομένως, πού θα πάνε όλα αυτά τα χρήματα; Τι κάνει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας γι’ αυτές τις ομάδες;

Υπάρχει μια δυσαρμονία. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι παραπονιούνται ότι όταν πάνε να ρωτήσουν κάτι στο δημοτικό συμβούλιο, δέχονται ειρωνικές απαντήσεις από τον δήμαρχο ή ανεβάζουν τους τόνους κι έτσι πολλοί έχουν σταματήσει να ρωτάνε».

Προηγούμενο άρθροΆμεσα εμβολιασμοί στην Δομή Ασημακοπούλου
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Η αντιπολίτευση επιχειρεί να “πουλήσει” ανεπιτυχώς τον εργασιακό μεσαίωνα που … δεν έρχεται»