Η επόμενη μέρα στα Πετρέλαια βρίσκει την Ενεργειακή Αιγαίου σε ανασυγκρότηση μετά την εκκένωση των εγκαταστάσεων από το Σωματείο των Εργαζομένων. Ο εκπρόσωπος ενημέρωσης της εταιρείας κ. Σωτήρης Χιωτάκης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα γεγονότα έχουν σχολιαστεί αρκετά. Όλα αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν γινόταν κάτι πάρα πολύ απλό. Μια ουσιαστική συζήτηση για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εκπονήσαμε από το Φεβρουάριο και παράλληλα δεν πίεζε το Σωματείο τον κόσμο να αρνηθεί το πρόγραμμα της εθελουσίας. Θα ήταν τελείως διαφορετική η εικόνα σήμερα στον Πρίνο αν είχαμε 30-40 ανθρώπους, την ιστορική γενιά του Πρίνου, να έχουν αποχωρήσει με ένα πάρα πολύ καλό πακέτο αποδοχών στην εθελουσία και να έχουν ελαφρύνει τα κόστη της εταιρείας. Δεν θα είχε γίνει απολύτως τίποτα αν τα πράγματα είχαν πάρει αυτήν την τροπή. Σήμερα ο Πρίνος θα λειτουργούσε και δεν θα είχε τραυματιστεί όλη αυτή η πορεία που έχουμε κάνει τόσα χρόνια στην Καβάλα. Είναι δυσάρεστο για μια εταιρεία να περνάει τις πύλες του εργοστασίου που διοικεί με αστυνομικές δυνάμεις. Δεν θα είχε γίνει τίποτα αν δεν είχε παρθεί αυτή η ιστορικά λανθασμένη απόφαση του Σωματείου και των καθοδηγητών του. Αυτή η απόφαση έφερε από ‘κει και πέρα τις άλλες. Δεν ξέρω αν ήταν κάτι προδιαγεγραμμένο και αν υπήρχε σχέδιο πίσω απ’ όλα αυτά –θέλω να πιστεύω πως όχι- αλλά ήταν μια σειρά αποφάσεων που η μία έδωσε τη θέση της στην άλλη».

ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Πρόσθεσε ότι «προφανέστατα γίνονται λάθη σε οποιοδήποτε δουλεύει. Αλλά όταν ο άλλος δεν συζητάει και απορρίπτει τα πάντα χωρίς αντιπρόταση, δεν μπορείς να καταλάβεις τα λάθη που κάνεις εσύ. Δεν υπήρξε καμία πρόταση απολύσεων. Στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης στην αρχική του μορφή υπήρχε υπό συζήτηση για τα επιδόματα. Για να υπήρχε πρέπει να υπογραφεί συλλογική σύμβαση. Άλλο αυτό κι άλλο να το παίρνουμε πίσω χωρίς συζήτηση. Από το τραπέζι του διαλόγου που θα είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο φτάσαμε ανεβασμένοι σ’ έναν πύργο να διαπραγματευόμαστε με την αστυνομία αν θα κατέβουν ή θα μείνουν επάνω χριστουγεννιάτικα οι εργαζόμενοι. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά, δεν θέλει να τα δει το Σωματείο. Θα μπορούσε να τα δει ακόμη και μέχρι προχθές που ήρθε το υπουργείο και να εκτονωθεί η κρίση.

Αυτά τα συναισθηματικά με τις ανακοινώσεις είναι πάρα πολύ ωραία αλλά κάπου πρέπει να ακούμε και τη λογική μας. Με αυτά που κατέγραψε η αστυνομία και καταγράφηκαν στη δικογραφία, κάποιος θα μπορούσε να σκοτωθεί με τις πρακτικές που ακολούθησαν. Και τότε πάλι η εταιρεία θα έφταιγε και νομικά».

Προηγούμενο άρθρο«Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Μάθε πώς θα γιορτάσεις φέτος οικολογικά!»
Επόμενο άρθροΔωρεά του Συλλόγου αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας «ΦΙΛΟΣ» στη Πυροσβεστική Θάσου