Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου συζητήθηκαν και τα οικονομικά του Δήμου καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος εμφανίστηκε στις δηλώσεις ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην Διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Ο κ. Παπαδόπουλος αρχικά ανέφερε ότι “Ήταν πράγματι μια ειδική συνεδρίαση γιατί έτσι πρέπει να γίνεται με τον ισολογισμό της χρονιάς. Και μια συνεδρίαση σύντομη που ολοκληρώθηκε σε 1,5 ώρα μόνο. Αυτό που αποκόμισα ήταν ότι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η διαχείριση που γίνεται στο Δήμο Καβάλας και στα οικονομικά δεν είναι αυτή που πρέπει.

Παρουσιάσθηκε ένα πλεόνασμα και αυτό φάνηκε στον ισολογισμό. Είναι 1εκ. 900 χιλιάδες ευρώ και αυτό το πλεόνασμα δεν πρέπει να υπάρχει. Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι ένας κερδοσκοπικός οργανισμός που πρέπει να παρουσιάζει πλεόνασμα γιατί χρωστάει λεφτά, πρέπει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και το να περισσεύουν χρήματα δεν σημαίνει ότι γίνεται καλή διαχείριση και ότι γίνεται οικονομία στο Δήμο Καβάλας. Αυτό το πλεόνασμα οφείλεται στο ότι δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας να πληρώσει εγκαίρως και με πιο γρήγορο ρυθμό και καθυστερεί με τις διαδικασίες που έχει και με τα λιγοστά άτομα και με όλα αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζει η διοίκηση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφούνται χρήματα τα οποία έχουμε και δεν μπορούμε να ξοδέψουμε».

ΠΩΣ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΑΝ;

Και πρόσθεσε πως «Μάλιστα το 2020 είχαμε 2 εκ ευρώ επιπλέον για την πανδημία, τα οποία δεν ξέρουμε πώς δαπανήθηκαν. Η όλη διαχείριση χωλαίνει εκεί και θα πρέπει να δούμε από την αρχή και δη η διοίκηση του Δήμου Καβάλας πρέπει να δει πώς μπορεί να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, πώς μπορεί να ρυθμισθεί το πλάνο δράσης για να γίνει ο Δήμος Καβάλας πιο λειτουργικός. Αυτό είναι το αποτύπωμα που πρέπει να μας μείνει από τον ισολογισμό. Είναι μια τεχνοκρατική αποτύπωση ο ισολογισμός αλλά σίγουρα δεν μπορεί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να ξοδέψει τα χρήματα και παρουσιάζει πλεόνασμα. Το να περισσεύουν χρήματα δεν έχει νόημα. Δεν λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικής επιχείρησης ο Δήμος Καβάλας. Θα πρέπει επομένως αυτά που έχει αυτά να ξοδεύει. Να κάνουμε έναν Δήμο Καβάλας που θα έχει 5-10 εκ. ευρώ στην άκρη και τα οποία κανονικά πρέπει να ξοδευτούν για υποχρεώσεις και έργα». Σημείωσε δε ότι «αυτό είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να μείνουμε. Και όλα αυτά όταν το 2020 που ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά και δεν υπήρχαν πολλά έξοδα».

ΠΕΡΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Αναφορικά εξάλλου με την πανδημία ο ίδιος εκτιμά ότι ο Δήμος Καβάλας την χρησιμοποίησε την πανδημία ως εργαλείο δημιουργίας όπως έκαναν άλλοι Δήμοι. “Ήταν ευκαιρία να κάνουν πράγματα παραπάνω από αυτό που μπορούσαν να κάνουν. Μα πήραν χρήματα και δεν ξοδευθήκαν πουθενά. Ούτε μια δράση για την πανδημία δεν έγινε. Εκτός από τον ΕΟΔΥ δεν έκαναν μια καμπάνια ενημέρωσης. Τίποτε. Κανείς από το Δήμο Καβάλας δεν συνέδραμε στο έργο του υπουργείου Υγείας” σχολίασε.

Αναφορικά με την πρόταση περί ονομασίας της Δημοτικής Καπναποθήκης “Λευθέρης Αθανασιάδης” τόνισε ότι επί της αρχής δεν τον ξένισε. “Ήταν ένας Δήμαρχος 16 ετών και πρέπει να δοθεί το όνομα του κάπου. Το οφείλουμε ως αναγνώριση στην πορεία του στο Δημαρχιακό θώκο. Απλά είναι θέμα προς συζήτηση που θα δοθεί το όνομα. Είμαι όμως θετικός και πρέπει με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίσουμε την συνεισφορά του για τα 16 αυτά χρόνια” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο«ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΑ… η επαναφορά του ανθρωπίνου γένους στο αρχαίον κάλλος»
Επόμενο άρθροΓιάννης Προμούσας: Σε πολύ καλή κατάσταση τα οικονομικά του Δήμου καβάλας