Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην Νέα Δημοκρατία για την υποψηφιότητα του δημάρχου στον Δήμο Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε πως η ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να συσπειρώσει όλους τους υποψήφιους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «φαίνεται να μπαίνουμε σε μία προεκλογική περίοδο και στα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία είχα προτείνει και στη ΝΟΔΕ πριν ένα μήνα να αναλάβει μία πρωτοβουλία να μαζέψει όλες τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Καβάλας που έχουν εκφραστεί, να τις αξιολογήσει αντικειμενικά και να τις συσπειρώσει στο βαθμό που μπορεί και να βγει στο τέλος λευκός καπνός και να οδηγηθούμε σε έναν υποψήφιο. Αυτό ενδεχομένως να ενόχλησε κάποιους γιατί είχαν άλλα πράγματα στο νου τους αλλά δεν είναι της παρούσης. Θεωρώ ότι οι προθέσεις που ανακοινώνονται κατά καιρούς για υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Καβάλας, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούν στο τέλος να φτάσουμε στο σημείο του λευκού καπνού, διότι δεν φαίνεται η τοπική και κεντρική διοίκηση της παράταξης να οδηγηθεί σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Θα δούμε όμως πως θα πάει η κατάσταση. Θεωρώ ότι είναι νωρίς, δεν είναι σωστός ο χρόνος ούτε κατάλληλες οι συγκυρίες για να δημοσιοποιήσει κάποιος την πρόθεσή του ή να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις. Σίγουρα, όμως, η υποψηφιότητα του καθενός, το κριτήριο στο οποίο θα βασίζεται δεν θα είναι να περιμένει την έγκριση ή το χρίσμα, αλλά να βασίζεται στις δικές του δυνάμεις, να οργανώσει το δικό του ψηφοδέλτιο και όταν θεωρήσει ότι ο χρόνος είναι σωστός και αισθανθεί σίγουρος γι’ αυτό, να ανακοινώσει την υποψηφιότητα. Όσοι προσπαθούν να πάρουν το χρίσμα και μετά να οργανωθούν νομίζω ότι θα αποτύχουν ακόμη κι αν διοικήσουν το Δήμο Καβάλας. Πρώτα να δεις ότι έχεις την αποδοχή του κόσμου και μετά να ζητήσεις τη στήριξη του κόμματος. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση είναι σε λάθος τακτική. Πρέπει να αποδείξεις κάτι κι εφόσον μπορείς σ’ αυτό το βήμα, μπορείς να διαχειριστείς και ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις. Αν δεν το αποδείξεις και πιστεύεις ότι μόνο μέσα από τον κομματικό μηχανισμό θα σε αναδείξουν τότε υπάρχει υψηλό ρίσκο αποτυχίας μέσα στο Δήμο Καβάλας».

ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ

Σχολιάζοντας την πρόθεση του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνου Κλειτσιώτη, να είναι υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι «δεν την κρίνω αρνητικά. Θεωρούσα ότι είναι πολύ σημαντική και αξιόλογη και ανταγωνιστική η υποψηφιότητα του αγαπητού Ντίνου. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο ανακοίνωσε, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ανακοινώθηκε, ο χρόνος που αποφάσισε να το ανακοινώσει, αν δεν έκαψαν την υποψηφιότητά του, έχει σίγουρα τεθεί υπό σοβαρή αμφισβήτηση. Επιτρέψτε μου να γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις που ίσως να μην γνωρίζει ο πολύς κόσμος.

Το επιπλέον επιβαρυντικό στοιχείο είναι οι έντονες αντιδράσεις του κόσμου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυσάρεστα για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά δεν θα πρέπει να τις αγνοήσουμε. Ίσα- ίσα θα πρέπει να τις μεταφράσουμε, να τις αξιολογήσουμε. Κάποιες από αυτές είναι υπερβολικές και αχαρακτήριστες αλλά θα πρέπει να τις αξιολογήσουμε και ίσως αυτές να δημιουργήσουν πρόβλημα στον αγαπητό Ντίνο ή στην παρούσα και ενδεχόμενη ανανέωση της θητείας του».

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Μιλώντας ξανά για το θέμα της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «δεν είναι πολλοί οι δήμοι που βρίσκονται σ’ αυτήν τη κατάσταση, δηλαδή ο δήμαρχος που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και έχει χάσει, δεν θα κατέβει ξανά και πρέπει να αναδειχθεί ένας καινούργιος. Πρέπει να αναλάβει ο κομματικός μηχανισμός. Να μην περιμένει τις βουλευτικές εκλογές. Διότι όσο καθυστερεί να πάρει απόφαση η Νέα Δημοκρατία, διότι πρέπει να ορίσει τα προαπαιτούμενα, να επιλέξει κάποιον και να πάμε ενωμένοι. Τα προαπαιτούμενα ως κριτήρια ο καθένας τα θεωρεί διαφορετικά, αλλά θα πρέπει να μπουν σε μία βάση. Έχει τη γνώση το κόμμα. Όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να τεθούν υπόψιν της επιτροπής που πρέπει να πάρει απόφαση γρήγορα και να βγει να καταλήξει σε ένα πρόσωπο. Και μετά νομίζω ότι όλοι θα συνταχθούν μετά με την απόφαση αυτή, διότι και τα κριτήρια θα είναι πιο αντικειμενικά. Όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν 6, 8, 10 υποψήφιοι, είναι καλό διότι φαίνεται ότι υπάρχει αδυναμία στη διοίκηση και είναι κακή η διαχείριση της σημερινής διοίκησης του Δήμου Καβάλας, αλλά από την άλλη δημιουργούνται διχόνοιες και διχογνωμίες στο εσωτερικό του κόμματος και εσωτερικά χτυπήματα κάτω από τη μέση».

ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κατέληξε λέγοντας ότι «εφιστώ την προσοχή σε όλους ότι πλέον δεν υπάρχει κομματική γραμμή. Αυτή χάνει την αξία της όσο περνάνε τα χρόνια. Γι’ αυτό πρέπει να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, όλοι όσοι θέλουμε να είμαστε υποψήφιοι, και να μην περιμένουμε πρώτα να πάρουμε το χρίσμα και μετά να κάνουμε τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε. Αν δει το κόμμα ότι έχεις τις δυνάμεις για να κάνεις καλό ψηφοδέλτιο, τότε θα σου δώσει και την στήριξη, αλλά αυτό θα γίνει τους τελευταίους μήνες πριν τις εκλογές».

Προηγούμενο άρθρο“Είμαστε σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στον Ουκρανικό λαό” δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας
Επόμενο άρθροΕπιστρεπτέα Προκαταβολή: Κέρδη για τους επαγγελματίες από την εξόφληση σε 8 χρόνια – Παραδείγματα