Κινητικότητα επικρατεί στην δημοτική παράταξη «Ανάσα» του Δήμου Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και μέλος της παράταξης κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος έκανε σχετικές δηλώσεις.

Αρχικά ανέφερε ότι «Είναι γεγονός πως λόγω συνθηκών αφήνουμε για το απώτερο μέλλον αρκετά θέματα, όπως και αυτά που αφορούν στο μέλλον της παράταξης μας. Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια όμως, μια και νωρίς σχετικά η κ. Τσανάκα δήλωσε ότι δεν θα είναι πια επικεφαλής. Οπότε αυτό που είναι πια ζητούμενο είναι να συνεχίσουμε με μια νέα ομάδα που θα περιλαμβάνει κάποια μέλη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» για να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές…

Προς τιμήν της, η Δήμητρα Τσανάκα, από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο το 2023. Δρομολόγησε τις εξελίξεις με μια έντιμη και ηθική δήλωση που δεν είχε σκοπιμότητες. Άνοιξε έτσι τον δρόμο για όσους ενδιαφέρονται, στην αρχή εντός της παράταξης, και στη συνέχεια να συζητήσουν και με τα μέλη που δεν έχουν εκλεγεί, μια και αυτά πιστεύεται ότι πρέπει να έχουν λόγο για τον αγώνα που έκαναν. Τόσο η κ. Ιωσηφίδου, όσο κι εγώ, βγήκαμε μπροστά εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον μας για να ηγηθούμε της νέας ομάδας που θα δηλώσει «παρών» στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θέλουμε να υπάρχει συνέχεια με μια νέα ομάδα που θα περιλαμβάνει κάποια μέλη της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» για να οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές».

ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Ο ίδιος θύμισε ότι αρχικά υπήρξε η σύμφωνη γνώμη της κ. Τσανάκα στην πορεία όμως τα πράγματα άλλαξαν λιγάκι και ήρθαν και νέα δεδομένα στην επιφάνεια έστω και αν πολύ διαφορετικά ήταν τα πράγματα όταν μάλιστα και συζητήθηκαν μέσα στην ομάδα της ΑΝΑΣΑΣ. Υπήρξαν μάλιστα διαφορετικές σκέψεις για τον χρόνο διεξαγωγής των διαδικασιών αλλαγής σκυτάλης.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, γιατί δεν είναι δυνατόν η παράταξη να μείνει πίσω από τις εξελίξεις στην κοινωνία της Καβάλας. Υπάρχει μια γενικευμένη άποψη που λέει ότι η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε. Ο πολίτης της Καβάλας ζητά μια συγκροτημένη, ολοκληρωμένη και εφαρμόσιμη άποψη, που θα οδηγήσει τον Δήμο Καβάλας εκεί που του αξίζει. Χρειάζονται ισχυρές και σοβαρές παρουσίες στα κοινά που θα πείθουν με την σειρά τους, ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών. Όσο εμείς δεν ανταποκρινόμαστε αποφασιστικά σε αυτήν την πραγματικότητα, τόσο απαξιώνεται και η ίδια μας η παράταξη, γιατί ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος και όχι προς όφελος μας. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε αποφάσεις τώρα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να δρομολογηθούν από τώρα οι εξελίξεις. Εξελίξεις λοιπόν πρέπει να υπάρχουν για να μπούμε σε μια ροή πια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ

Ο κ. Παπαδόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει επικεφαλής που θα αφήσει το στίγμα του κάνοντας μάλιστα και αντιπολίτευση.

«Παίζω ομαδικό παιχνίδι, είμαι υπέρ της ομαδικής πορείας, οπότε μπαίνουμε σε αυτήν την διαδικασία και όποιος αναδειχθεί μέσα από μια εκλογική και δημοκρατική διαδικασία, τότε όλοι μαζί θα στηρίξουμε την επιλογή της πλειοψηφίας. Σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να συμφωνούμε στο 100%. Προχωράς με την πλειοψηφία. Εφόσον η παράταξη είναι «παιδί» της Δ. Τσανάκα, θα ήθελα να πάει σύσσωμη στην επόμενη μέρα. Παρ’ όλα αυτά όμως ούτε ο επικεφαλής μπορεί να συνεργαστεί με όλους, ούτε και τα μέλη έχουν όλα μεταξύ τους αρμονικές σχέσεις σε καμιά ομάδα, όχι μόνο στην πολιτική. Το πολύ ουσιαστικό όμως και σε αυτό πρέπει να μείνουμε, είναι ότι και οι μισοί να συμφωνήσουν είναι μια πάρα πολύ καλή βάση να ξεκινήσεις με την μισή ομάδα έτοιμη που θα είναι έμπειροι και ικανοί. Εκεί είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που κληρονομείς από την προηγούμενη παράταξη. Ενδεχομένως να μην χρειαστείς και όλη την ομάδα. Θα έχεις και νέα άτομα, με ιδέες που μπορούν να λειτουργήσουν και να μπορούν να συνεργαστούν με τον νέο επικεφαλής», επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση αν ο χρόνος αρκεί μέχρι τις επόμενες εκλογές σχολίασε ότι «Αυτός που ενδιαφέρεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να οργανώνεται, να διεκδικήσει και να συνθέσει στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στα άτομα που έχει…»

ΕΞΩ ΑΠΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ

Επίσης αποκάλυψε ότι ο συνδυασμός του οποίου θα ηγηθεί, αν αυτός επιλεγεί, θα έχει νέο όνομα σίγουρα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άνθρωπος των «δαχτυλιδιών»

«Ακούγονται πολλά. Το πρώτο δεδομένο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσμα ή την όποια στήριξη πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Αυτά που ακούω για κάποιους ότι έχουν το πράσινο φως από το Μαξίμου ή θα πάρουν στήριξη και χρίσμα είναι πέρα ως πέρα αναληθή και δείχνουν ανασφάλεια. Το δεύτερο δεδομένο είναι το πότε θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές. Δια στόματος πρωθυπουργού, αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Με αυτά δεδομένα αυτός που ενδιαφέρεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να ξεκινήσει από τώρα να οργανώνεται, να διεκδικήσει και να συνθέσει στηριζόμενος στις δυνάμεις του και στα άτομα που έχει. Η στήριξη από το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα χρειάζεται ένας κομματικός μηχανισμός, αλλά πάνω από όλα πρέπει να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σ. Παπαδόπουλος.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας σημείωσε με έμφαση ότι «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Θέλουμε έναν υποψήφιο δήμαρχο που να είναι ευρύτερης πολιτικής αποδοχής κι όχι κάποιο ακραίο κομματικό στέλεχος. Είναι ένας παράγοντας που πρέπει πολύ σοβαρά να πάρουμε υπόψη μας όταν η Νέα Δημοκρατία αποφασίσει να δώσει στήριξη αν θα το κάνει. Προσωπικά έχω αποδείξει ότι παίζω ομαδικά, οπότε δεν θα ορίσω τετελεσμένα σε αντίθεση με τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις φιλοδοξίες των συναδέλφων μου. Θα περιμένω όμως μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό, όταν δω ότι το χρονικό όριο που εγώ έχω θέσει δεν προχωρά τότε θα προχωρήσω στο επόμενο πλάνο το οποίο έχω σκεφτεί. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις στο δικό μου μυαλό και στο δικό μου αλλά και των συνεργατών μου προκείμενου να βρούμε μια θέση άλλη και θα βγω όπως πρέπει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας υποψήφιος Δήμαρχος χρειάζεται χρόνο για να βρει υποψηφίους συμβούλους, και να οργανώσει την ομάδα του ώστε να πάει προετοιμασμένος στις εκλογές». Τέλος υπογράμμισε ότι ένας υποψήφιος Δήμαρχος δεν μπορεί να βαδίζει έχοντας αποκλειστικό προσόν την στήριξη ενός κόμματος.

Προηγούμενο άρθροΟυδέτερη στην εσωκομματική μάχη η Λιακούλη – Στοχεύει στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής
Επόμενο άρθροΕκλογές στην Λέσχη Ποντίων Καβάλας