Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΟΚ καθώς οι ιδιοκτήτες της αδυνατούν να συνδράμουν οικονομικά και να πληρωθεί η εγγυητική επιστολή για να συμμετάσχει η ομάδα στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την στάση του δημάρχου και την καθυστέρηση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου που θα γίνει τελικά σήμερα για τον ΑΟΚ αποκλειστικά.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται με τον ΑΟΚ και ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίστηκε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας κα συγκεκριμένα ο δήμαρχος. Απαξιώνεται ένα από τα σύμβολα της πόλης μας. Ειδικά όταν βλέπεις μικρότερες μητροπολιτικές πόλεις να έχουν 2 και 3 ομάδες και να παίζουν στην Α’ Εθνική κι εμείς να μην μπορούμε να κρατήσουμε ούτε μία. Από την άλλη σκέφτομαι μήπως αυτή είναι η στρατηγική της διοίκησης του Δήμου Καβάλας ή και άλλων προκειμένου να πουληθεί κοψοχρονιά η ομάδα. Αναρωτιέμαι γιατί έπρεπε να περιμένουμε 3 μέρες για να γίνει το δημοτικό συμβούλιο σήμερα για να συζητηθεί το θέμα»

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ

Πρόσθεσε ότι «η κα Τσανάκα μέσα στο 2019 έδειξε έμπρακτα την προτίμησή της κι έδινε χρήματα. Τα δύο τελευταία χρόνια έδωσε 35 χιλιάδες ευρώ από το Δήμο Καβάλας, όταν το αντίστοιχο διάστημα που είναι διοίκηση ο κ. Μουριάδης έδωσε 12,5 χιλιάδες ευρώ συν το ΦΠΑ. Φαίνεται πώς απαξιώνει εμπράκτως η διοίκηση του Δήμου Καβάλας τον ΑΟΚ και τώρα που το θέμα αρχίζει και πουλάει στέλνει έγγραφο στον υπουργό κ. Αυγενάκη για την παράταση της εγγυητικής επιστολής. Αναρωτιέμαι αν συνεννοήθηκε πρώτα με το Δ.Σ. του ΑΟΚ ο δήμαρχος για να συντάξει το κείμενο που έστειλε. Απευθύνθηκα στον κ. Αντωνίου κα μου είπε ότι δεν συνεννοήθηκε μαζί τους. Οπότε, με ποια εξουσιοδότηση ο δήμαρχος συντάσσει έγγραφο που δεν αφορά το Δήμο Καβάλας και δεν συνεννοείται με τους καθ’ ύλη αρμόδιους. Δεν γνώριζε ο δήμαρχος ότι η Βουλή είναι κλειστή και το θέμα πρέπει να περάσει από ‘κει; Γιατί κάνουμε κινήσεις που δεν έχουν αποτέλεσμα και είναι απλώς επικοινωνιακό τρικάκι για να δημιουργήσουμε την εντύπωση ότι ο Δήμος Καβάλας ενδιαφέρεται και προσπαθεί να βρει λύση.

Θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Καβάλας με ένα ποσό 30-40 χιλιάδες. Τρόποι υπάρχουν πάντα για κάτι τέτοιο. Επίσης να βγούμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να δώσει ο καθένας ό,τι μπορεί, να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους Καβαλιώτες. Να δώσει χρήματα ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του και μετά να βγούμε όλοι μαζί στην αγορά για να μαζέψουμε άλλες 20 χιλιάδες ευρώ περίπου που χρειάζεται για να συμπληρωθεί η εγγυητική. Έτσι θα μείνει ο ΑΟΚ στα χέρια της Καβάλας. Ο επενδυτής που μέχρι προχθές τον λέγανε ότι είναι αναξιόπιστος, προσπαθεί να δημιουργήσει δεδομένο ώστε να αγοράσει τον ΑΟΚ.

Αυτή είναι η άποψή μου και θα την καταθέσω στο δημοτικό συμβούλιο. Θέλουμε να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από την πλευράς μας κι όχι επικοινωνιακό όπως θέλει να δείξει ο Δήμος Καβάλας».

Προηγούμενο άρθρο«Στο χείλος του γκρεμού η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας», δηλώνει ο υπεύθυνος Τύπου, Πέτρος Πετρόπουλος
Επόμενο άρθρο«Οθέλλος» William Shakespeare στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων