Συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων είχε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης για να εξετάσουν και να αποφασίσουν πάνω στην πρόταση της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της Καλαμίτσας με αντάλλαγμα του 50% των εσόδων. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος είναι αντίθετος με αυτή την πρόταση της ΕΤΑΔ επικρίνοντας τον δήμαρχο για το γεγονός ότι δεν είχε τα εργαλεία να πιέσει την ΕΤΑΔ.

Συγκεκριμένα είπε ότι «συμμετείχα στη σύσκεψη ως εκπρόσωπος της παράταξης αντικαθιστώντας την επικεφαλής κα Τσανάκα. Δεν είναι μόνο το 50% των εσόδων είναι κι άλλα πράγματα που τα θεωρούν τετελεσμένα στην ΕΤΑΔ. Αναφέρθηκε ο δήμαρχος σε όλο το ιστορικό και πώς φτάσαμε σε ένα τέλμα που ίσως να μην μπορεί να γίνει κάποια άλλη διαπραγμάτευση. Διαπιστώνουμε ότι όταν θεωρούμε ότι κάποια πράγματα βαίνουν καλώς, τότε δεν χρειάζεται η αντιπολίτευση. Όταν δυσκολεύουν και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, ζητούμε την αντιπολίτευση να γίνει κοινωνός αυτής της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Ο Δήμος Καβάλας και κυρίως ο δήμαρχος που ανέλαβε την πρωτοβουλία, δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ και να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για το Δήμο Καβάλας και τους δημότες. Για μένα αυτό οφείλεται στο ότι δεν φρόντισε να έχει τα εργαλεία που θα τον βοηθούσαν να πείσει την ΕΤΑΔ –ένας σκληρός οργανισμός- να αλλάξει τακτική και να βρούμε τη χρυσή τομή.

Στην ερώτησή μου προς τον δήμαρχο αν υπήρχε κάποια οικονομοτεχνική μελέτη ή κάποια μελέτη βιωσιμότητας της περιοχής, μου απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, έγινε κάτι πρόχειρο από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας. Αυτό που ανησυχεί είναι ότι πριν λίγο καιρό μας είχε ανακοινώσει στο δημοτικό συμβούλιο να μην ανησυχούμε και θα λυθεί το θέμα της ΕΤΑΔ με τον καλύτερο τρόπο. Τελικά πρέπει να ανησυχούμε ότι μας λέει το αντίθετο. Θα δούμε».

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόσθεσε ότι «καλέσαμε τον δήμαρχο να φέρει την απάντηση της ΕΤΑΔ στο δημοτικό συμβούλιο και τουλάχιστον να απαντήσει το Σώμα επί της πρότασης και ενδεχομένως μήπως κάνει κάποια άλλη πρόταση για να μπορέσει να διαπραγματευτεί καλύτερα με αυτήν.

Είναι ένα θέμα που αφορά τους Καβαλιώτες και τους τουρίστες, μειώνει το τουριστικό προφίλ της Καβάλας με τη σημερινή εικόνα της Καλαμίτσας και θα έπρεπε να έχει λυθεί ήδη».

Προηγούμενο άρθροΡαγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ: Αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία η Γεννηματά – Νοσηλεύται στον Ευαγγελισμό
Επόμενο άρθροΠαντός καιρού η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας