Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο- Λύκειο Κρηνίδων για την βελτίωση των υποδομών του παρουσία συλλόγων και της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ πλην όμως με ευθύνη του δημάρχου απεντάχθηκε.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που κατά καιρούς θίγω. Εδώ και 1,5 χρόνο υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αφού με την άκομψη διαχείριση που έγινε από την πλευρά του δημάρχου δημιουργήθηκε πρόβλημα εκ του μη όντως. Ήταν μία μελέτη που είχε ολοκληρωθεί επί διοίκησης Τσανάκα και αρχές του 2020 είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμισή του.

Αφού εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, ξαφνικά μαθαίνουμε αρχές καλοκαιριού από τον κ. δήμαρχο ότι με δική του απόφαση απένταξε το έργο διότι θα το εντάξει σε πρόγραμμα υψηλότερης επιδότησης. Δηλαδή έτσι ο Δήμος Καβάλας θα δώσει χαμηλότερο ποσό. Έγινε χωρίς να περάσει από δημοτικό συμβούλιο, δεν ξέρω για ποιον σκοπό.

Το θέμα είναι ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα χωρίς να υπάρχει λόγος και τώρα μιλάμε για ένταξή του σε κάποιο άλλο πρόγραμμα. Ο δήμαρχος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Περιφερειάρχη για τη μη ένταξη του έργου σε άλλο πρόγραμμα. Αλλά όταν γνωρίζεις ότι θέλεις να υποβάλλεις ένα πρόγραμμα που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη και περιμένεις να γίνει, τότε είναι σίγουρο ότι θα καθυστερήσει τουλάχιστον 6 μήνες Κι επειδή δεν ξέραμε αν θα δημοσιευθεί φτάσαμε στον 1,5 χρόνο για να ξεκινήσουμε από το ίδιο σημείο και να παίρνουμε την υπόσχεση ότι θα το εντάξουμε στο ίδιο πρόγραμμα».

ΑΚΟΜΨΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Πρόσθεσε ότι «ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίστηκε ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δείχνει έναν άκομψο τρόπο διαχείρισης. Αν διοικούμε έτσι το Δήμο Καβάλας τότε είμαι πολύ επιφυλακτικός για τα θέματα που δεν έχουν την τύχη να βγουν στο φως της δημοσιότητας και να λύνονται εκ των έσω χωρίς να τα λαμβάνουμε εμείς υπ’ όψιν.

Το άσχημο είναι ότι έρχεται τώρα ο δήμαρχος και λέει να πάρουν όλα τα συνεργεία που δουλεύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες –θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και να μην δουλεύουν τώρα- και τα έβαλε να δουλέψουν στο Λύκειο των Κρηνίδων. Πώς το δέχθηκε αυτό η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Και Κηδεμόνων που παρ’ όλο ότι ήταν υποψήφια μαζί του εκπροσωπεί μια ένωση που πρέπει να διαφυλάσσει την ασφάλεια και την υγιεινή όλων των σχολικών μονάδων.

Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο και γίνεται ένα ντόμινο κακής διαχείρισης από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Καβάλας με επίπτωση στα παιδιά».

Προηγούμενο άρθροΤο σποτ του ΚΙΝΑΛ με την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ και το ανορθόγραφο μήνυμα
Επόμενο άρθροΜονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ θα κατασκευάσει ο Δήμος Καβάλας