Δια ζώσης η Δευτεριάτικη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με τον Δημοτικό Σύμβουλο Καβάλας κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο να εκφράζει την ικανοποίηση του και να ανοίγει τα πολιτικά του χαρτιά για τον Δήμο Καβάλας.

Όπως ανέφερε “Πάμε δυνατά στα καθιερωμένα και μαζί με αυτά ο σχολιασμός για τις επικείμενες υποψηφιότητες δημάρχων δεν μπορεί να λείψει! Βέβαια εκτιμώ ότι τώρα πια τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για τους ενδιαφερόμενους που προέρχονται από τον χώρο της Ν.Δ

Ξεκινήσαμε από πέρσι σχεδόν να μιλάμε για αναγκαιότητα συνεργασίας και ετοιμασίας από την πλευρά των μελών της παράταξης ΑΝΑΣΑΣ ώστε να καταλήξουμε στον νέο επικεφαλής. Αυτό δεν έγινε, το όλο θέμα ξέφτισε και τώρα πια είναι πολύ αργά για να γίνει κάτι…

Και είναι αργά και για όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Δεν είναι δυνατό να έχουν κάνει ένα πλάνο συνεργασίας με κάποιους ανθρώπους και να έρχεται μετά ο επικεφαλής του εν δυνάμει συνδυασμού και να δηλώνει ότι θα πάει σε συνεργασία με άλλο πρόσωπο. Αυτά φέρουν μοιραία και αλλαγές στις αποφάσεις των εν δυνάμει υποψηφίων. Πώς θα ενώσεις υπό το πρίσμα ενός άλλου υποψηφίου;”.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας έχει και πρέπει να έχει προσωπική σχέση με τον κάθε ένα υποψήφιο!

Η ΣΤΗΡΙΞΗ

Και πρόσθεσε πως “Καμία στήριξη φανερή δεν θα δοθεί σε υποψήφιο δήμαρχο καβάλας και ο καθείς θα λέει ότι στηρίζεται από τη ΝΔ … Αυτό όμως θα έχει θετικά αποτελέσματα στους ανεξάρτητους και δη στον εν ενεργεία Δήμαρχο που δεν έκρυψε και την χαρά του…. Θα βοηθηθεί να πάρει επάνω του και η παράταξη του!

Αυτό που εγώ ήθελα για την ενότητα της παράταξης και του κόμματος να κατέβει δηλαδή ένας υποψήφιος Δήμαρχος Κοινής αποδοχής δεν έγινε. Κάποιοι βιάσθηκαν και αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.

Συνεργασία μπορεί να υπάρξει μόνο αν έρθει εντολή από την Αθήνα. Απλά αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει για να μην εκτίθενται κάποιοι άνθρωποι. Είπαν ότι θα είναι υποψήφιοι και τώρα δεν μπορούν να πάρουν τον λόγο τους πίσω εφόσον κάποιος άλλος υποδειχθεί από τη ΝΔ. Διότι κανείς δεν έχει εξασφαλίσει στήριξη πριν από τις βουλευτικές εκλογές με τις οποίες όλοι ασχολούνται. Αυτό άλλωστε το είπε και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Μετά ίσως γίνει μια κίνηση στήριξης. Αλλά τότε θα είναι αργά… Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να είναι υπερήφανος. Και στο τέλος θα χαθούν δυνατές υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων”.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αναφορικά με την συνεργασία του με την κ. Ιωσηφίδου ο ίδιος τόνισε ότι “συμφώνησα να είναι υποψήφια αφού εγώ έχω κάνει αίτηση προς το κόμμα της ΝΔ και αν μου δώσει την στήριξη είμαι έτοιμος και διαθέτω και ένα πολύ καλό επιτελείο και μια πολύ καλή ομάδα για να ηγηθώ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε τα αποτελέσματα.

Αλλά χωρίς παρακίνηση από τα κεντρικά και με ένα ή δύο ή και τρεις υποψηφίους και με μοιρασμένη την πίτα εγώ δεν έχω πρόθεση να μπω σε μια αντιδικία μεταξύ των υποψηφίων που έρχονται από τη ΝΔ. Σέβομαι το κόμμα και για αυτό δεν θα ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση. Είμαι τεχνοκράτης και περίμενα και ο κομματικός μηχανισμός να ακολουθήσει αυτές τις διαδικασίες. Αφού υπάρχει διάσπαση εγώ δεν ακολουθώ…

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να μην κατέβω καθόλου για υποψήφιος δήμαρχος. Αν η κ. Ιωσηφίδου το αποφασίσει θα ήθελα να έρθει σύσσωμη η ομάδα της ΑΝΑΣΑΣ και στην συνέντευξη Τύπου αφού θέλω να στηρίξουμε την ομάδα που εκλεχθήκαμε. Από παλιά παίζω ομαδικό παιχνίδι και θέλω να έχουμε μια ωραία και ενωμένη εικόνα. Το πιο πιθανό είναι να μην είμαι σε κανένα συνδυασμό.

Όσο για τη ΝΔ ακόμη και αν ασχοληθεί μετά τις εκλογές τις εθνικές με τα αυτοδιοικητικά εγώ νομίζω απλά ότι το παιχνίδι έχει χαθεί! Δεν είμαι απαισιόδοξος αλλά η τακτική που ακολουθήθηκε νομίζω ότι ήταν λανθασμένη. Το να κοιτάζουμε μόνο τις βουλευτικές είναι έξω από τη δική μου παιδεία. Έξω από τη δική μου τεχνοκρατική σκέψη. Μπορούμε να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα και να ορίζουμε διαφορετικούς παραμέτρους για να μην χαθεί το παιχνίδι. Τώρα τι να συμμαζέψουμε; Ποιος μπορεί να μαζέψει τους υποψηφίους που μετακινηθήκαν από μια παράταξη σε μια άλλη … Πώς να τους ενώσεις τώρα; Και πολλοί ίσως και να χρειασθεί να μην κατέβουν καν ως υποψήφιοι προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν ανθρώπους…. Πολλοί έχουν δυσαρεστηθεί και αλλάζουν γνώμη και δεν θέλουν πια να κατέβουν στις εκλογές γιατί βλέπουν που έφτασε το όλο πράγμα…. Όσο και αν μιλούν κάποιοι για ένωση στο τέλος, τίποτε τέτοιο δεν θα γίνει».

ΟΡΑΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Τέλος ανέφερε σε ότι αφορά την πολιτική ότι «Βλέπουμε μια απαξίωση και αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Απαξίωση κυρίως από το νέο κόσμο και βλέπουμε ότι οι παλιοί θέλουν να πάρουν τις θέσεις. Φτάνει πια. Δεν μπορεί όλοι να κάνουν όλα τα πράγματα. Και Δήμαρχοι, και Διοικητές και Πρόεδροι και Βουλευτές…. Όλα πια; Και δεν πρέπει να είμαστε οι ίδιοι στο προσκήνιο γατί μας οφείλει το κόμμα. Γιατί; Υπάρχει απαξίωση πια. Σκοπός είναι να γίνει ένα καλό ψηφοδέλτιο. Δηλώνω παρόν αλλά αν με χρειασθεί η ΝΔ και πιστεύει ότι στο πρόσωπο μου μπορεί να βρει την ενότητα καλώς. Αλλιώς δεν έχουμε ανάγκη να γίνουμε Δήμαρχοι».

Προηγούμενο άρθρο“Είμαστε σε ετοιμότητα εν όψει εθνικών εκλογών” τονίζει ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης
Επόμενο άρθροΞάνθη: Ο άγριος καβγάς που οδήγησε στη δολοφονία – Πατέρας δύο παιδιών το θύμα