Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας για το θέμα των ανταποδοτικών τελών. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν είχε την διάθεση συνεργασία με τις παρατάξεις και ως εκ τούτου πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε αρχικά «Έγινε μεγάλη συζήτηση σε δύο δημοτικά συμβούλια για την απόφαση που αφορά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού . Όσο αφορά την απόφαση αυτή, οφείλεται στη μη καλή διαχείριση από την πλευρά του Δήμου Καβάλας και αυτό το στοιχειοθετώ, στο ότι δεν μπόρεσε να αποδείξει η διοίκηση, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η πρόταση που κατέβηκε ήταν με σωστούς υπολογισμούς και πάνω σε σωστές βάσεις. Η διοίκηση για μένα, δεν ειχε την ευελιξία για συνεργασία. Όταν στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο αποφασίζεις ότι θα συναντηθείς με τους επικεφαλής και με πίεση αποδέχεσαι ως Δήμαρχος να τους συναντήσεις, το κάνεις την επόμενη μέρα και συνεργάζεσαι για να βρείς μια χρυσή τομή. Όλοι οι επικεφαλής είναι έμπειροι στη τεχνική διοίκηση ,αλλά έχουν και την θέληση να συνεργαστούν. Αυτό το έχουμε αποδείξει και εμείς αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Αυτό σημαίνει μια ανεπαρκή διαχείριση, στα βασικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Καβάλας. Όμως το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι οι δημότες και πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους δημότες, πως η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν ήθελε να φέρει το θέμα σε συζήτηση και φυσικά να παρθεί απόφαση για το θέμα στο τελευταίο συμβούλιο της χρονιάς».

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Και πρόσθεσε πως «Αυτό όμως όπως είπαν και οι δικηγόροι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, έχει τον κίνδυνο να είναι εκπρόθεσμη η όποια απόφαση μείωσης των τελών η οποία θα ληφθεί μέσα στο 2021 ,επομένως υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει μείωση των τελών ,διότι δεν έχει τηρηθεί σωστά η διαδικασία και οι χρόνοι που έπρεπε να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Αυτό επομένως δείχνει ότι δεν θα μπορέσουν να μειωθούν τα τέλη μέσα στο 2021. Αυτό ίσως να βολεύει την διοίκηση ,αλλά δεν είναι προς όφελος των δημοτών. Περιμένουμε μήπως με παρεμβάσεις μπορέσουμε να αναποδογυρίσουμε αυτή την πορεία και τουλάχιστον να υπάρξει μια μείωση που θα ανταποκρίνεται στην πραγματική μείωση που οφείλει να κάνει η διοίκηση, διότι και το 2020 δεν είχε υπολογίσει σωστά και παρουσιάστηκε μια μεγάλη προσθήκη τετραγωνικών μέτρων η οποία θα έπρεπε τώρα να αφαιρεθεί . Θα δούμε πως θα το διαχειριστεί η διοίκηση και εμείς πως θα αντιδράσουμε».

Προηγούμενο άρθροΣε ένδειξη διαμαρτυρίας οι μικροπωλητές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα κλείσουν συμβολικά την Εγνατία Οδό για το Lock Down
Επόμενο άρθρο“Έφυγε” από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βουνοχωρίου Βασίλης Γιτίσογλου