Με τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων συναντήθηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης για το θέμα της μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης». Σύμφωνα με τον ίδιο υπήρξε υπερβάλλον ζήλος από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Φωτεινή Κόγια και νόμιμα δόθηκε το όνομά του στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Στην συνάντηση υπήρξε συναινετικό κλίμα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της υπόθεσης με την πρόταση των επικεφαλής των παρατάξεων να κλείσει οριστικά η όποια συζήτηση διαγραφής του ονόματος του Καβαλιώτη συγγραφέα από το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με την επισήμανση ότι η επίμαχη δήλωσή του για τον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα δεν εκφράζει την κοινωνία της Καβάλας. Ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι κατά την άποψή του επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, ενώ στην σχετική ανακοίνωση επιθυμούν οι παρατάξεις να γραφεί ότι δεν συμφωνούν με τις δηλώσεις του κ. Βασιλικού.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «έγινε σύσκεψη των επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου με τον δήμαρχο στο δημαρχιακό μέγαρο κι αποφασίστηκε από κοινού να υπάρξει μία δήλωση που το Δημοτικό συμβούλιο θα καταδικάζει τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Βασιλικού για τον κ. Κουφοντίνα. Η δική μου άποψη ήταν λίγο πιο αυστηρή, ήθελα να υπάρξει και μία επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Βασιλικό που να του εκφράζει, με σεβασμό, τη δυσαρέσκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και να καταδικάζει τις δηλώσεις του, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να αναθεωρήσει τη στάση του και ενδεχομένως να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Επειδή, όμως, η απόφαση των επικεφαλής ήταν ομόφωνη και μ’ αρέσει το ομαδικό παιχνίδι και θέλω να πέσουν αρκετά οι τόνοι –αρκετά ασχολήθηκε η κοινή γνώμη και διχάστηκε η πόλη μ’ αυτό- συμπορεύτηκα και συμφώνησα με την απόφασή τους».

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Πρόσθεσε ότι «το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο, όμως, ο δήμαρχος προσπάθησε να τροποποιήσει τεχνηέντως την απόφαση των επικεφαλής. Περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι δεν συμφωνούμε με τις δηλώσεις του και όχι ότι καταδικάζουμε τις δηλώσεις του κ. Βασιλικού. Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις που θα γραφόντουσαν στην ανακοίνωση. Μπορεί να αναφέρθηκε στη διάρκεια της τοποθέτησής του σε καταδίκη αλλά η τελική απόφαση ήταν γραμμένη μονολεκτικά ότι δεν συμφωνούμε. Άλλο το νόημα του ενός κι άλλο του άλλου. Προφανώς υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις. Στο τέλος επικράτησε, με την παρέμβαση του κ. Βαγγέλη Παππά που βρισκόταν στη συνάντηση, και αποφασίστηκε να εκδοθεί απόφαση που θα καταδικάζει τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Βασιλικού για τον τρομοκράτη.

Θα περιμένω μετά από αυτήν την απόφαση να υπάρξει μία διορθωτική δήλωση από τον κ. Βασιλικό και να αποκατασταθεί η όποια ένταση δημιουργήθηκε στην κοινή γνώμη της Καβάλας. Και στη συνέχεια να επανέλθουμε στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας».

Προηγούμενο άρθροMη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Θάσου 18-02-2021
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της Καβάλας στην Τουριστική Έκθεση Ρουμανίας