Απείχε η παράταξη «Ανάσα» από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Καβάλας στην οποία συζητήθηκε το θέμα της Ακτής Καλαμίτσας και η συνεκμετάλλευση της με την ΕΤΑΔ. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι ήταν μία στάση διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ως ένδειξη πρώτης διαμαρτυρίας ήταν η αποχή μας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης. Τα θέματα ήταν λίγα και τεχνικής φύσεως και μπορούσαμε να δηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας, μήπως ενεργοποιήσουμε την κοινή γνώμη όσον αφορά την απόφαση του δημάρχου να μην φέρει στο δημοτικό συμβούλιο την απόφαση για την ακτή της Καλαμίτσας αλλά να παραμείνει στην Οικονομική Επιτροπή. Αν και είναι νόμιμο, πολιτικά δεν είναι ορθό, να κάνει χρήση ο δήμαρχος της νόμιμης διαδικασίας, διότι το ανώτατο θεσμικό όργανο για σημαντικά θέματα είναι το δημοτικό συμβούλιο, άσχετα αν ο Κλεισθένης έχει βοηθήσει όλους τους δημάρχους να παίρνουν αποφάσεις και να απαξιώνει έτσι τα δημοτικά συμβούλια.

Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση διότι θα δεσμεύει τις επόμενες διοικήσεις του Δήμου Καβάλας. Θα γίνει μια προγραμματική σύμβαση που ο Δήμος Καβάλας θα πληρώνει 50 χιλιάδες ευρώ μόνο για την ενοικίαση του χώρου, συν το 50% των εσόδων που θα έχει ο Δήμος Καβάλας. Το θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να γίνει αυτήν τη χρονική στιγμή καθώς ο πρόεδρος και κάποια μέλη της ΕΤΑΔ έχουν παραιτηθεί για διάφορους λόγους και θα ήταν πιο ορθό και συμφέρον για τον Δήμο Καβάλας να συνεννοηθεί και να διαπραγματευθεί με την καινούργια διοίκηση, κάτι που θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Εκτός από τις 50 χιλιάδες ευρώ που πρέπει να δίνει κάθε χρόνο ο Δήμος Καβάλας, υπάρχουν και άλλα λειτουργικά έξοδα όπως οι ναυαγοσώστες που κατά τον ίδιο τον δήμαρχο κοστίζουν 50 χιλιάδες ευρώ στο σύνολό τους. Είναι το κόστος συντήρησης όλων των παλιών κτισμάτων και είναι εκεί από τη δεκαετία του ’70. Ήταν πολύ εσφαλμένη η όλη προσέγγιση του δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου Καβάλας στο θέμα».

ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ

Πρόσθεσε ότι «είναι μία πύρρειος νίκη. Τι να το κάνουμε αν κλείσει το θέμα της Καλαμίτσας και να είμαστε οικονομικά δεσμευμένοι και σε θέματα υποδομών. Θα έπρεπε να γίνει ένα καινούργιο έργο, να φύγουν οι παλιές υποδομές και να δημιουργηθεί κάτι πιο ελαφρύ, σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον. Για να έχουμε, έτσι, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και μία λειτουργικότητα καλύτερη στην περιοχή. Δυστυχώς, η απόφαση του δημάρχου να προχωρήσει σε μια τέτοια λύση μας βρίσκει αντίθετους. Θεωρώ ότι η επόμενη διοίκηση θα ελέγξει ξανά τη σύμβαση και λογικά θα την ανασκευάσει, θα την αναθεωρήσει ή θα την απορρίψει. Πάντως, δεν θα συνεχιστεί αυτό το θέμα, διότι δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου Καβάλας».

Προηγούμενο άρθροΣτην περσινή τιμή τα αμνοερίφια για το Πάσχα στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΣτο Δήμο Καβάλας για 20+10 χρόνια η ακτή της Καλαμίτσας μετά τη συμφωνία με την ΕΤΑΔ