Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου συζητήθηκε ο ισολογισμός του 2019. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο ο ισολογισμός είχε θετικό πρόσημο 500.000 ευρώ.

Νωρίτερα χθες το πρωί είπε ότι «είναι το μοναδικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης του 2019. Ο ισολογισμός είναι θετικός κατά 500 χιλιάδες ευρώ. Ο ισολογισμός του 2019 ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος η χρήση της προηγούμενης διοίκησης, η νέα ανέλαβε από τον Σεπτέμβριο και μετά. Το 2019 έγιναν και πάρα πολλές εκδηλώσεις με κύριο χορηγό το δήμο Καβάλας. Το 2020 εκτιμώ ότι θα έχει μεγαλύτερα κέρδη ο Δήμος Καβάλας, όταν έγιναν κάποιες αποτυχημένες εκδηλώσεις αλλά πήρε κι ο Δήμος Καβάλας ως έκτακτη επιχορήγηση άλλα 2,5 εκ ευρώ από τη σημερινή κυβέρνηση ενώ η αντίστοιχη μείωση των εσόδων του λόγω της πανδημίας ήταν γύρω στις 500 χιλιάδες. Δηλαδή παρουσιάζει θετικό πρόσημο μόνο από τις επιχορηγήσεις ένα τεράστιο πλεόνασμα 2 εκ ευρώ».

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Συνέχισε λέγοντας «κι αφού θα έχουν τόσο πλεόνασμα θέλω να επισημάνω ότι αφού περισσεύουν τόσα χρήματα, γιατί η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν προβαίνει σε δράσεις και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας; Δεν είναι μόνο να κλαδέψουμε ένα πάρκο ή καθαρίζουμε ένα πεζοδρόμιο και βάφουμε ένα τοιχάκι. Ας προχωρήσουμε στην υλοποίηση του εγκεκριμένου έργου του λυκείου των Κρηνίδων που με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας απεντάχθηκε με την αιτιολογία ότι θα έπαιρνε περισσότερη επιχορήγηση και αν συνεχιζόταν θα είχε ολοκληρωθεί σχεδόν. Για 400 χιλιάδες ευρώ διαφορά, οι μαθητές και οι γονείς ταλαιπωρούνται άδικα, όπως και σε πολλά άλλα πράγματα. Ο κάθε πολίτης όταν ακούει τη διοίκηση του δήμου να λέει ότι δεν έχει χρήματα, τότε δύο πράγματα σκέφτεται. Είτε ότι πάνε αλλού τα χρήματα που έρχονται γενναιόδωρα από την κυβέρνηση, είτε τα κρατάνε στον κουμπαρά για κάποιον άλλον σκοπό ή άλλη στιγμή ίσως προεκλογική. Στερείται ο δημότης κάποιες υπηρεσίες στο βωμό ενδεχομένως κάποιων σκοπιμοτήτων.

Μετά από 1,5 χρόνο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, οφείλει να γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τα οικονομικά σε σχέση με την οικονομική πολιτική. Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι επιχείρηση για να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη, θέλουμε να έχει ευρωστία αλλά η μεγάλη δράση του κάθε δήμου είναι η κοινωνική πολιτική. Κάπου εκεί έχει χαθεί το πράγμα και νομίζω ότι πρέπει να το ξαναδεί η διοίκηση».

Προηγούμενο άρθροΕνημερωμένος για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιάννης Προμούσας
Επόμενο άρθροΙωάννης Κοτσιανίδης καθηγητής Αιματολογίας στο Δ.Π.Θ και διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής του Π .Γ. Ν. Αλεξανδρούπολης: “Δεν είναι η μόνη λύση η ίδρυση της Αιματολογικής Κλινικής στην Καβάλα”, συνέντευξη στη Νανά Ηλιάδου