Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το κτίριο του Διόνυσου. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος σημείωσε πως από το 2012 δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταγραφής του κτιρίου στον Δήμο Καβάλας οπόταν είναι πρώιμο να γίνεται λόγος για επένδυση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βρισκόμαστε σε πολύ πρωιμότερο στάδιο από αυτό του επενδυτή. Θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων, των εγκρίσεων, της καταγραφής στο ΦΕΚ και γενικά όλου του φακέλου που πρέπει να είναι έτοιμος πριν περάσουμε στις διαγωνιστικές διαδικασίες. Εδώ αποδεικνύεται ότι από το 2012 δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που μπορεί να είναι χρονοβόρες αλλά δεν ανήκει ακόμη το κτήριο στο δήμο Καβάλας. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για κάποια επένδυση που όλοι τη θέλουμε για να λειτουργήσει ξανά ο Διόνυσος. Το να πηγαίνει, όμως, ο δήμαρχος με ένα τηλεοπτικό συνεργείο και να προσπαθεί επικοινωνιακά να δημιουργήσει μια κατάσταση, νομίζω ότι δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε τη διοίκηση και τον Δήμο Καβάλας».

ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ

Στη συνέχεια είπε ότι «είναι και πολλά άλλα κτήρια που χρήζουν της ιδιαίτερης προσοχής του Δήμου Καβάλας. Θα πρέπει να μπουν σε μία σειρά και με βάση την ιεράρχηση να δίνεται προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, είτε παραχώρησης είτε αδειοδότησης, ώστε μετά να μπορεί να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά. Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι επιχειρηματίας. Θα πρέπει να δίνεται σε ιδιώτη με τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να αξιοποιηθεί. Είμαστε υπέρ των επιχειρηματιών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και όχι υπέρ να τα κάνει όλα ο Δήμος Καβάλας.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας ότι κάπου χάνεται στο θέμα της διαχείρισης. Θα μπορούσε να περιμένει μέχρι αν ολοκληρωθεί και μετά να δημοσιοποιήσει το γεγονός. Ο δήμαρχος προτίμησε για επικοινωνιακούς λόγους να πει ότι υπάρχει επενδυτής. Ήταν πολύ πρόχειρος ο τρόπος που διαχειρίστηκε όλο το θέμα του Διονύσου, ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Εκεί μου διεγείρεται ο προβληματισμός αν σε αυτό το ένα θέμα λειτουργεί έτσι πρόχειρα, τι γίνεται με τα άλλα θέματα που δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας».

Προηγούμενο άρθροΠρόταση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών υπέβαλε η ΔΕΥΑ Νέστου
Επόμενο άρθροΔιανομή τροφίμων απο τον Δήμο Νέστου στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ